Potencijalni Vatreni na putu za Premiership

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.05.20. | 15:40

Za ovog momka će se još puno čuti.

Kako javlja Sky Sports, jedan od zaniteresiranih za austrijskog napadača hrvatskih korijena Adriana Grbića jest premijerligaš Brighton & Hove Albion. Osim toga, u manjoj se mjeri spominje i interes Crystal Palacea.

23-godišnjak iz Clermont Foota imao je odličnu sezonu u francuskoj Ligue 2 gdje je bio drugi strijelac lige do njenog obustavljanja sa 17 golova u 26 utakmica, iza jedino Le Havreovog Tina Kadewerea s 20.

Ovaj mladić rodom iz Beča za U-21 je reprezentaciju svoje zemlje u 19 utakmica zabio pet golova, a predviđen je kao konkurentan za A sastav Austrijanaca na Euru 2020, na posljetku odgođenom.

Njegov klub bio je usred borbe za promociju u Ligue 1 s obzirom da ih je prekid ligaških utakmica zatekao na četvrtom mjestu tablice sa samo četiri boda iza vodećeg Lorienta. Grbića prate i mnogi francuski prvoligaši poput Rennesa, St. Etiennea ili Nantesa, no njegov trenutni poslodavac izvisio je cijenu od nemalih 12 milijuna eura.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Brighton and Crystal Palace are leading the chase to sign Clermont Foots 13m-rated forward Adrian Grbic while Rangers and Celtic are also keeping tabs on him. [TEAMTalk] <a href="https://twitter.com/hashtag/BHAFC?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#BHAFC</a></p>&mdash; BHAseagulls_com (@BHAseagulls_com) <a href="https://twitter.com/BHAseagulls_com/status/1247102483710820353?ref_src=twsrc%5Etfw">April 6, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Interes su također pokazali i škotski ''vječiti rivali'' Celtic i Rangers, a u nedavnom tekstu Sportskih novosti Grbić je predložen kao jedno od možebitnih rješenja Hajduka za poziciju središnjeg napadača. Bez obzira na cijenu od tek dva milijuna eura po Transfermarktu, jasno je da je u pitanju vjerojatno nedostižan transfer za ''Bile'' s ozbirom na interes puno bogatijih europskih klubova.

Ovaj je igrač prošao mlade pogone Rapida i Stuttgarta nakon čega je igrao za austrijske FAC i Altach, da bi prošlog ljeta prešao u francuskog drugoligaša. Inače, Grbić je dao intervju za austrijske medije u kojem ne odbacuje mogućnost nastupa za hrvatsku A reprezentaciju, a činjenica da je obustava nogometa odgodila priliku da debitira za austrijsku svakako jamči da se navijači Vatrenih imaju čemu nadati.

(foto: Pixsell)


Tagovi

Adrian Grbićaustrijska U-21 nogometna reprezentacijaAustrijska nogometna reprezentacijaClermon FootLigue 2BrightonVatreniHrvatska nogometna reprezentacijatransferi

Ostale Vijesti