Reuters
Reuters

Postoji 10 milijuna razloga zašto će Bukayo Saka ostati na Emiratesu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 23.02.23. | 19:45

Arsenal svojem izdanku priprema papreni novi ugovor...

Bukayo Saka ima tek 21 godinu, a već na Transfermarktu vrijedi 100 milijuna eura. Riječ je o jednom od najboljih mladih igrača današnjice i jedan od najvećih razloga zašto je Arsenal nakon 24 kola Premier lige vodeći na tablici i, sad već možemo napisati, najveći kandidat za osvajanje titule. Saka je ove sezone participirao s 10 pogodaka i osam asistencija u 31 utakmici u svim natjecanjma, standardni je engleski reprezentativac i, očekivano, jedan od najtraženijih igrača na tržišzu.

Englez nigerijskog podrijetla rođeni je Londončanin, prošao je Arsenalovu školu nogometa, a za prvu momčad debitirao je sa 17 i već je zabilježio 162 nastupa za crveno-bijeli dres. No, ugovor s Topnicima ističe mu na ljeto 2024. što znači da je Saka ušao u posljednju godinu ugovora prije nego što će postati dostupan za pregovore s drugim klubovima bez da isti plate odštetu.

Topnici ne žele ništa prepustiti slučaju te su već sada krenuli u pregovore s mladim Englezom oko produženja ugovora, javljaju britanski mediji. Arsenal Saki nudi minimalno 10 milijuna funti godišnju plaću plus bonuse čime bi trebalo spriječiti Saku da razmišlja o prelasku u Manchester City, Real Madrid i ostale velikane europskog nogometa, a koji su iskazali interes za njegove usluge...



Tagovi

Bukayo SakaArsenal

Ostale Vijesti