Postignut dogovor – Barca vraća svog igrača iz Japana

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.02.19. | 16:43

Na ljeto ponovno na Camp Nou.

Dobra vijest za sve navijače Barcelone.

Katalonski klub će u svoje redove vratiti igrača kojega je poslal još prije par sezone u Japan. Nije riječ o Andresu Iniesti, koji je prošlog ljeta otišao u Vissel Kobe, već o mladoj zvijezdi tamošnjeg nogometa, Takefusu Kubu.

17-godišnji Kubo ovog lipnja će postati punoljetan te će se konačno pridružiti klubu s Camp Nou, gdje je već bio prije četiri godine, ali je zbog FIFA-inih sankcija, Barca bila primorana vratiti ga u domovinu. Po odlasku iz La Masije, japanski Messi – kako su ga brže bolje prozvali tamošnji mediji – otišao je u FC Tokyo. Prošlu polusezonu upisao je prve nastupe u seniorskom nogometu za Yokohamu, zabivši i jedan pogodak u pobjedi nad Iniestinim Vissel Kobeom.

Sada se vratio u Tokyu, a već je obavijestio klub – prenosi ugledni Mundo Deportivo – da će na ljeto ponovno otići u Barcelonu, ovaj put s namjerom da se zadrži puno duže. Mladi Takefusa – koji igra na poziciji povučenog. ili krilnog, napadača, zaigrat će prvo za Barcinu B momčad, a potom bi se trebao postepeno priključivati prvoj momčadi – ukoliko zadovolji visoke kriterije Blaugrane i trenera Ernesta Valverdea. Ako, naravno, Valverde ostane na klupi Barcelone i sljedeće sezone.

Za mlađahnog ofenzivca iz Zemlje izlazećeg sunca, interes su pokazali i Manchester City i Paris Saint-Germain, ali igrač izričito želi doći u katalonsku prijestolnicu, čime bi postao prvi Japanac koji je nosio dres Barcelone.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Takefusa Kubo

Ostale Vijesti