POSTAVA: Zvijezde Premier lige predvode najboljih 11 afričkih kvalifikacija

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 13.10.17. | 10:20

Mohamed Salah je bez dvojbe prvo ime ove postave.

Dvije su momčadi osigurale plasman na Mundijal, to su Egipat i Nigerija. Posljednje kolo ponudit će brojne odgovore, no jasno je kako veliki Kamerun ne ide u Rusiju, a isto prijeti i Obali Bjelokosti. No, krenimo s postavom. Na vrata smo stavili malo poznatom Onyangoa, vratara Ugande koji je tijekom pet kvalifikacijskih utakmica primio samo jedan pogodak. Njegova je momčad bila odlična i trenutno je druga u grupi E iza Egipta koji je osigurao plasman.

U ostatku momčadi samo zvijezde. Obranu čine dva igrača Obale Bjelokosti i jedan Senegalac. Serge Aurier zvijezda je PSG, a Eric Bailly Manchester Uniteda. Obojica su bila standardna u prvih 11 Obale Bjelokosti koja će u posljednjem kolu tražiti prolaz u Rusiju. Treću stopersku poziciju zatvara Kalidou Koulibaly iz Napolija gdje je standardni član prvih 11, a isto vrijedi i za reprezentaciju Senegala koja ima jako dobre šanse potvrditi nastup u Rusiji u zadnjem kolu. 

Na krilnim pozicijama imamo dvije zvijezde Premier lige. S jedne strane je Nigerijac Victor Moses iz Chelseaja, a s druge njegov reprezentativni kolega Alex Iwobi iz Arsenala. Moses je prošle sezone bio standardni član šampionske momčadi Bluesa, a jedan je od nositelja reprezentacije. Iwobi je također standardan u Arsenalu na poziciji veznjaka. Dva zadnja vezna su Franck Kessie iz Milana i Naby Keita iz Leipziga. Kessie je reprezentativac Obale Bjelokosti, a ovo ljeto ostvario je transfer u Milan iz Atalante, među Rossonerima je odmah izborio mjesto u veznom redu. Keita je jedan od najtraženijih mladih igrača u Europi, a Liverpool je ovo ljeto za njega nudio čak 100 milijuna eura Leipzigu. Ipak, njegova Gvineja odavno nema šanse za plasman na Mundijal i radi se o jednoj od slabijih reprezentacija afričkih kvalifikacija.

Poziciju razigravača namijenili smo za najboljeg igrača kvalifikacija i junaka Egipta, Mohameda Salaha. Osim što je odveo svoju momčad na Mundijal, Salah je i trenutno najbolji strijelac afričkih kvalifikacija, isto kao i svog novog kluba Liverpoola u kojeg je ovo ljeto stigao iz Rome.

U napadu su Sadio Mane i Vincent Aboubakar. Mane je jedan od najboljih igrača Senegala koji tek treba potvrdili odlazak na Mundijal i velika zvijezda Liverpoola. Jurgen Klopp bez njega ne zamišlja svoju igru, a kako bi tek onda Senegal. Njemu smo u napadu pridružili Kamerunca Vincenta Aboubakara koji je ovo ljeto prešao iz Bešiktaša u Porto gdje je u osam nastupa zabio već šest golova. Kamerun nažalost više nema šanse za Mundijal, bez obzira na njegove dobre igre u dresu nacionalne momčadi. 

Dakle, osim golmana svi ostali igrači igraju po najboljih europskim klubovima, a najboljim igračem afričkih kvalifikacija izdvajamo Mohameda Salaha koji je s pet golova odveo Egipat na Mundijal. Pogledajte postavu u 3-4-1-2 formaciji sa Salahom na razigravaču. Na klupi je ostao Gabonac Aubameyang koji za svoju slabašnu reprezentaciju u ovim kvalifikacijama nije postigao ni jedan pogodak, pa su strijelci Aboubakar i Mane dobili prednost. 

(Foto: Action Images/Footballuser)


Tagovi

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvoMohamed SalahSadio ManeAlex IwobiNaby KeitaSerge Aurier

Ostale Vijesti