Postaje li Michel Vorm 'novi Bosman'?

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 06.08.14. | 16:32

Swansea je s Tottenhamom prije 15-ak dana obavio razmjenu triju igrača. U Swansea je došao Gylfi Sigurdsson, a otišli su Michel Vorm i Ben Davis. Oba kluba su bila zadovoljna s ovim transferom, no Swansea nije računao da će Utrecht u cijeloj priči tražiti svoj financijski dio.

Michel Vorm, nizozemski vratar koji je osvojio i brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, u Swansea je prije tri godine došao upravo iz Utrechta. Tada je nizozemski klub dobio 1,5 milijuna funti (oko 1,9 milijuna eura) odštete, ali u ugovoru je stajala i klauzula po kojoj Utrecht ima pravo na 30% odštete od budućeg transfera.

Nakon što je Vorm otišao u Tottenham, nizozemski je klub zatražio aktiviranje ove klauzule, no od uprave Swanseaja su dobili odgovor kako je 30-godišnji vratar promijenio klubove u sklopu razmjene igrača. Kako Swansea u naravi nije dobio nikakav novac za njega, onda smatraju da nemaju na osnovu čega Utrechtu uplatiti njihov dio.

No, Nizozemci na cijelu stvar gledaju drugačije. Tvrde da svaki transfer, pa i zamjena igrača, ima svoju tržišnu vrijednost te su zaprijetili tužbom FIFA-i, ali i civilnim sudovima. Čelnici engleskog kluba traže način da riješe ovaj problem, ali sasvim je izgledno da će na kraju neki novac morati uplatiti Utrechtu. Kako je ovakav slučaj prilično jedinstven, manji klubovi koji imaju dogovorene postotke prilikom budućih transfera sa zanimanjem će pratiti razvoj situacije te bi Vorm mogao postati i 'novi Bosman'.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Michel VormUtrechtSwansea City

Ostale Vijesti