WALEED ALI/Action Images
WALEED ALI/Action Images

'Posljednji Mohikanac' Sergi Roberto

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.09.21. | 16:15

Hoće li se na taj način promijeniti njegova uloga u momčadi?

Neka nova vremena za sve koji navijaju za Barcelonu krenula su ove sezone. Odlaskom Lea Messija ništa više nije kao prije, a osim jednog od najboljih igrača svih vremena, klub je ovog ljeta napustio i Antoine Griezmann. Usprkos dolascima, Barcelona je oslabljena, nije to ista momčad sa ili bez Messija.

Usprkos turbulentnom ljetu, u klub su stigla i neka nova lica. Depay, Garcia, Aguero, De Jong… No, sve je to manje važno nakon što je otišao Messi. Barcelona je novu sezonu u La Ligi otvorila s dvije pobjede i jednim remijem. Šest momčadi je skupilo isti broj bodova, ali Koemanova momčad, barem zasad, djeluje slabije nego prethodnih godina.

Vrijeme je za neke nove klince. Frenkie de Jong, Pedri, Ansu Fati, Ousmane Dembele, Sergino Dest, Eric Garcija i nešto iskusniji Memphis Depay trebali bi biti predvodnici nove Barcelone. Ostalo je tu 'stare garde'. Pique, Busquets, Alba pa čak i Sergio Roberto. Baš je potonji bio u razgovorima za novi ugovor, ali to je, navodi Mundo Deportivno, stopirano.

Preciznije, Barcelona mu je nudila bolje uvjete, dulju ugovornu obvezu, ali Roberto je vidio da 'to nije to'. Španjolci pišu da Roberto želi putevima Messija, kao slobodan igrač napustiti klub u ljeto 2022. godine, dok Barceloni to nije cilj jer vjeruju da na njemu, ako baš odluči otići, mogu dobro zaraditi.

No, vijesti koje je plasirao Mundo Deportivo brzo je demantirao Diario SPORT koji javlja kako je dogovor postignut te da je igrač prihvatio smanjenja primanja i novi ugovor.

Iako je u prvu momčad stigao kao srednji vezni, silom neprilika prebačen je na mjesto desnog beka. Za Barcelonu (i drugu momčad) je ukupno skupio 307 nastupa u svim natjecanjima, 12 pogodaka i 37 asistencija. Od tih 12 pogodaka, jedan je svima ostao posebno urezan u sjećanje, a to je onaj u velikom preokretu u Ligi prvaka protiv PSG-a (6:1).

Iako je svjestan da je cijela 'stara garda' jednom nogom vani, a Robeto je očito odlučio ostati u klubu i, u slučaju da se crni scenarij ostvari te da Alba, Busquets i Pique na kraju sezone napuste klub, on će postati 'Posljednji Mohikanac' među nekim novim klincima.


Tagovi

BarcelonaSergi Roberto

Ostale Vijesti