Christian Charisius/DPA
Christian Charisius/DPA

Posljednja nada za Vuškovića: Pristanu li na ovo, mogao bi spasiti karijeru

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 09.01.23. | 14:49

DNK provjera za sada nije planirana

Tijekom vikenda sportski direktor HSV-a Jonas Boldt kritizirao je Nacionalnu dopinšku agenciju zbog slučaja s Mariom Vuškovićem. Podsjetimo, hrvatskom igraču potvrđena je prisutnost nedozvoljene supstance u A i B uzorku na doping tesiranjima i prijeti mu višegodišnja suspenzija, a neki kažu čak i zatvorska kazna.

Najnovija stakva je da je Vušković ponudio DNK analizu kako bi se isključila mogućnost miješanja uzoraka, prenose njemački mediji. Ipak, svaki antidopinški postupak provodi se prema specifikacijama Svjetske antidopinške agencije (WADA) i usporedba DNK za sada nije planirana. Međutim, takav se postupak može provesti kasnije.

HSV je čvrsto stao uz svog igrača. Iako ga je udaljio s treninga i time pokazao dobru volju za suradnju s nadležnim tijelima u ovom slučaju, oštro su kritizirali postupanje NADA-e u ovom slučaju. Boldt je u subotu u sklopu pripremne utakmice protiv 1. FC Kölna (0:4) na MagentaTV-u bio kritičan prema NADA-inom pristupu u slučaju Vuškovića rekavši:

"Ako vidite cijelu proceduru, postavljaju se mnoga pitanja," rekao je Boldt.

"Spremni smo sve to razjasniti, ali suradnja s druge strane ostavlja mnogo toga za poboljšanje", kritizirao je 40-godišnjak.

"Izjave su sadržajno činjenično netočne", odgovorila je NADA. Osim toga, oni izgleda nisu odgovorni za točke koje je iznio Boldt.

"DFB vodi postupak u ovom slučaju i stoga je kontakt osoba", kaže Kicker.




Tagovi

Mario VuškovićHSVDoping

Ostale Vijesti