ALBERTO LINGRIA/Action images
ALBERTO LINGRIA/Action images

Portugalske veze u Rimu: Treneri Porta i Sportinga potencijalne zamjene za Fonsecu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 18:39

Tako barem tvrde u Calciomercatu. Navode kako razmišljaju u Rimu razmišljaju i o Massimilijanu Allegriju, ali Portuglaci imaju prednost, jer iz Portugala dolazi i sportski direktor Rome

Nogometaši Rome igraju još jednu toplo-hladnu sezonu. Na prvenstvenoj ljestvici drže tek šestu poziciju, no i dalje su u igri za Ligu prvaka, jer im, primjerice, treći Juventus bježi samo pet bodova. Međutim, u posljednja dva kola upisali su gostujući poraz kod Parme, odnosno domaći od izravnog rivala Napolija, a samim time pod povećalom je ponovno trener Paulo Fonseca.

Rimljanima se pridružio u ljetu 2019. godine iz ukrajinskog Šahtara i dosad je na klupi Vučice odradio skoro 90 utakmica. Lani je završio peti, ostao na korak do Lige prvaka, a najelitnije klupsko natjecanje moglo bi mu pobjeći i sada, stoga vlasnici Rome već gledaju prema novim trenerskim imenima.

Tako barem tvrde u Calciomercatu. Navode kako razmišljaju o Massimilijanu Allegriju, ali i o novim portugalskim imenima. Naime, Portugalac je i Paulo Fonseca, a zamijeniti bi ga mogli sunarodnjaci Sergio Conceiçao i Ruben Amorim , trenutno na klupama Porta i Sportinga.

I jedan i drugi rade dobar posao sa svojim klubovima, pogotovo Amorim, koji je preporodio Sporting i vodi ga prema prvom naslovu prvaka nakon 20 godina. S druge strane, Conceiçao je osvojio lani naslov s Portom, a nedavno je u Torinu izbacio Juventus iz Lige prvaka.

Kako navode talijanski mediji, spomenuti Portugalci imaju laganu prednost ispred Allegrija, s obzirom na to da sportski direktor Rome, Thiago Pinto, inzistira na njihovim imenima. Jasno je i zašto - naime, Portugalac je i Pinto.

Jasno, situacija po Fonsecu još uvijek nije tragična, jer u sljedećih 10 kola može osigurati Ligu prvaka, ako ne kroz prvenstvo tada kroz Europsku ligu, gdje ga u četvrtfinalu čeka Ajax. U suprotnom, na klupi bi ga mogao zamijeniti netko od sunarodnjaka.


Tagovi

RomaPaulo FonsecaRuben AmorimSergio Conceicao

Ostale Vijesti