REUTERS/David Rowland
REUTERS/David Rowland

Portugalke i Haićanke po prvi put na SP-u

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.02.23. | 14:55

Svjetsko prvenstvo u Australiji i Novom Zelandu na rasporedu je od 20. srpnja do 20. kolovoza ove godine

Ženske nogometne reprezentacije Portugala i Haitija u srijedu su izborile nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Australiji i Novom Zelandu, pobjedama nad Kamerunom (2:1), odnosno Čileom (2:1), u finalnim utakmicama u svojim skupinama doigravanja.

I Portugalkama i Haićankama će to biti prvi nastup na smotri najboljih svjetskih reprezentacija.

Portugalska reprezentacija je u Hamiltonu svladala reprezentaciju Kameruna sa 2-1. Diana Gomes je u 22. minuti dovela Portugalke u vodstvo koje su držale do 89. minute, kad je izjednačujući pogodak postigla Ajara Nchout. No, u četvrtoj minuti dodanog vremena Carole Costa je realizirala kazneni udarac za veliko slavlje portugalskih nogometašica.

Ždrijeb je reprezentaciju Portugala smjestio u skupinu E na Svjetskom prvenstvu, u kojoj su još reprezentacije SAD-a, Nizozemske i Vijetnama.

Reprezentacija Haitija je do pobjede 2:1 protiv favoriziranog Čilea došla golovima u dodanom vremenu na kraju prvog i drugog poluvremena utakmice odigrane u Aucklandu, a oba pogotka postigla je Melchie Dumonay (45+1., 90+8.). Maria Jose Rojas (90+11.) je samo ublažila poraz Čileanki na samom kraju dvoboja.

U svom debitantskom nastupu na SP-u Haićanke su upale u skupinu D s reprezentacijama Engleske, Danske i Kine.

Posljednje, 32. mjesto na završnom turniru, popunit će reprezentacija Paname ili Paragvaja, a njihov je dvoboj na rasporedu u noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu (2 sata) u Hamiltonu. Pobjednička reprezentacija će u ući u skupinu F na završnom turniru, zajedno s ekipama Francuske, Brazila i Jamajke.

Svjetsko prvenstvo u Australiji i Novom Zelandu na rasporedu je od 20. srpnja do 20. kolovoza ove godine. (Hina)


Tagovi

Ženski nogomet

Ostale Vijesti