REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Portugal se trese: Golgeterska zvijer koja nadmašuje Haalanda i Mbappéa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 18:33

Švedski napadač Sportinga iz Lisabona, zabio je već 50 golova ove sezone, više od bilo koga u Europi. Vrijednost mu se popela na 55 milijuna eura

Viktor Gyökeres je najplodniji napadač u Europi. Ove sezone ima već 50 golova, više od bilo kojeg igrača na Starom kontinentu. Njegovih 36 golova i 14 asistencija tek su blizu 37 golova i 10 asistencija Harryja Kanea ili Mbappéovih 38 golova i 8 asistencija. Još jedan od velikih napadača Europe, Erling Haaland, daleko je iza sa svojih 29 golova i 6 asistencija.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Njegova tržišna vrijednost vrtoglavo je porasla. U lipnju mu je vrijednost iznosila 13 milijuna, a sada, s ažuriranjem Transfermarktove tržišne vrijednosti u ožujku, vrijedi već 55. Ovo ljeto očekuje se interes velikih klubova za Gyökeresa. Chelsea se već zimus pokušao približiti švedskom napadaču, no Sporting je, prema pisanju AS-a, tražio 100 milijuna.

Gyökeres je vodeći na ljestvici strijelaca portugalskog prvenstva i jedno mu dodavanje za pogodak nedostaje da postane i najbolji asistent. Zbog toga je četiri uzastopna mjeseca, od listopada do siječnja, osvojio nagradu za najboljeg strijelca portugalske lige. Prošle veljače nadmašio ga je Španjolac Rafa Mújica.

Šveđanin mađarskog podrijetla koji će u četvrtak navečer (20.45 sati) predstavljati najveću prijetnju portugalskoj nacionalnoj momčadi u prijateljskom dvoboju u Guimaraesu velika je vijest za Sporting, koji može osvojiti dvostruku krunu: vodeći su Zeleni lavovi u portugalskoj ligi, a 3. travnja igraju finale Kupa; u Europi su, da, ispali su u osmini finala Europske lige protiv Atalante.

Gyökeres je nezamijećen prošao kroz Brighton. Za englesku momčad, poznatu po promoviranju perspektivnih mladih igrača, potpisao je s jedva 19 godina. Nakon što je skupio tri uzastopne posudbe, Galebovi su ga 2021. odlučili prodati Coventryju za milijun eura.

Prodaja koja nije mogla bolje proći za Coventry, jer ga je dvije godine kasnije, nakon 40 golova u tim sezonama, Sporting prošlog ljeta potpisao za 21 milijun eura. Riskantna oklada na igrača koji dotad nije igrao na najvišoj razini, ali koji će se, s obzirom na učinak i svoju dob (25), Sportingu i te kako isplatiti! (G)



Tagovi

Viktor GyökeresSporting Lisabonšvedska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti