SRDJAN ZIVULOVIC/Reuters
SRDJAN ZIVULOVIC/Reuters

Portugal nastavio dominaciju 'hrvatske skupine', ostavili Engleze bez udarca u okvir

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 22:51

Nakon Hrvatske pala je i Engleska

U drugom kolu grupne faze U21 Europskog prvenstva susrela su se dva favorita skupine D Portugal i Engleska. Portugal je slavio s 2:0, a golove su zabili Mota (64') i Trincao(74'-11m).

Portugal je od samog početka bio dominantnija momčad čemu dovoljno svjedoči podatak da su Englezi susret završili bez udarca u okvir.

Mladi Portugalci imali su priliku doći u vodstvo već u trećoj minuti kada je Mota šutirao glavom iz peterca, a obrana Engleza očistila s crte. Zaprijetili su ponovno u 16. minuti preko Dalota koji je dalekometnim udarcem pokušao iznenaditi Ramsdalea, a njegov projektil je završio malo iznad prečke. Zanimljivo je da su Englezi do druge trećine susreta imali tek dva pokušaja prema vratima Portugalaca, a oba su završila izvan okvira.

U drugom dijelu prvu ozbiljnu priliku imao je ponovno Portugal. Fabio Vieira šutirao je s ruba šesnaesterca u 58. minuti, a lopta je prozujala koji centimetar iznad prečke. Na naplatu je dominacija mladih Portugalaca stigla u 64. minuti. Sjajnu akciju završio je Mota, udarcem s 15 metara iskosa pogodio je stativu, a lopta se odbila iza leđa Ramsdalea za vodstvo od 1:0.

Do povećanja vodstva Portugala došlo je u 74. minuti. Ramos je pao na rubu kaznenog prostora s desne strane nakon duela s Guehijem i Tangangom koji je izbio loptu ispred Portugalca. Sudac je procijenio da je to prekršaj za najstrožu kaznu koju je izveo Trincao i zabio za 2:0.

Drugim porazom u grupi Englezi su ostali bez šansi za plasman u iduću fazu natjecanja, a posljednju utakmicu igrat će s Hrvatskom u srijedu u 21 sat. Portugalci su prvi sa šest bodova i gol razlikom 3:0.


Tagovi

europsko prvenstvo u nogometumladi talenti

Ostale Vijesti