REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Porto slomio Club Brugge, Džeko izbacio Barcelonu iz Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.10.22. | 20:38

Vratar Porta Costa je Belgijcima obranio čak dva jedanaesterca

Club Brugge je s prvog mjesta dočekao okršaj petog kola na domaćem travnjaku protiv Porta s tri pobjede i jednim remijem na svom kontu. A nakon petog kola je ostao vodeći sastav skupine B, ali je stadion Jan Breydel večeras napustio s uvjerljivim porazom od 4:0.

S tim da velike zasluge za to idu vrataru Porta Diogu Costi koji je obranio čak dva jedanaesterca domaćim nogometašima.

Od starta su Portugalci nametnuli visok ritam i preselili težište igre na suparničku polovicu.

U početnih 25 minuta su Portugalci stvorili četiri sjajne prilike. U sedmoj minuti je Eustaquio pucao preko grede, Uribe je u 16. minuti također bio neprecizan, a istim primjerom se poveo i Taremi minutu kasnije.

Seriju neiskorištenih prilika zaključio je Galeno kojemu je u 25. minuti šut blokiran.

A onda je u 33. ipak Taremi uspio otvoriti račun i sjajnim udarcem pogodio za 1:0.

S tim se rezultatom izašlo na poluvrijeme, a po izlasku iz svlačionica u ulogu heroja uskočio je Costa. Sudac Michael Oliver je nakon koznultacije s VAR-om dosudio penal za Club Brugge, Vanaken se prihvatio izvođenja i njegov pokušaj je obranio Costa. No Oliver je vratio loptu na bijeli kreč jer je netko od igrača Porta prerano ušao u 16-erac, a zatim je odgovormost preuzeo Lang. No niti on nije uspio svladati Costu.

Nakon toga se domaćin sasvim raspao pa je prvo Evanilson u 57. dignuo na 2:0, a tri minute kasnije Eustaquio diže na 3:0.

Za konačnih 4:0 u 70. zabija Taremi.

Skupina B

Club Brugge – Porto         0:4

Atletico – Bayer Leverkusen      21.00


U drugoj utakmici ranijeg termina, Inter nije imao nikakvih problema obračunati se s Viktoriom Plzen. Mkhitaryan je načeo goste u 35. minuti, dok je Džeko dignuo na 2:0 prije kraja poluvremena.

Zatim je ponovno Džeko povisio na 3:0 u 66., a konačnih 4:0 postavlja Lukaku u 87. minuti, samo četiri minute nakon ulaska u igru.

Tim golom, Džeko je postao ja zabio peti gol nakon navršenog 35. rođendana (koliko ima i Didier Drogba), a prvi je Cristiano Ronaldo s 12.

Ne samo to, ovom pobjedom Inter i izbacio Barcelonu iz Lige prvaka.

Inače, osim rezultata i statistika govori koliko je Inter bio nadmoćan, Nerazzurri su imali 60 posto posjeda lopte, 21 udarac (devet u okvir), osam kornera i 549 točnih dodavanja.

Skupina C

Inter – Viktoria Plzen       4:0

Barcelona – Bayern          21.00



Tagovi

InterViktoria PlzenClub BruggePortoEdin Džeko

Ostale Vijesti