Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Poraz Rudeša više nije 'sigurna oklada', Lokosi bez 'pola obrane' love četvrto mjesto (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.03.24. | 08:02

Treći ovosezonski 'podstanarski derbi', drugi u domaćinstvu Lokomotive, odigrat će se danas od 15 sati na stadionu u Kranjčevićevoj uz izravni prijenos na MaxSportu 1.

Lokomotiva je u prošlom kolu svladala Slaven Belupo i pobjedom momčad Silvija Čabraje može se bodovno izjednačiti s Osijekom koji dan kasnije, u nedjelju, gostuje u Rujevici. Lokomotivi je ova utakmica bitnija nego rRdešu jer joj donosi važne bodove u borbi za to četvrto mjesto koje joj donosi Europu, neovisno o tome hoće li osvojiti Kup ili ne.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Rudeš se diže u formi, igrat će rasterećeno, nema što izgubiti. Pojačao se zvučnim imenima i pokušat će do kraja prvenstva napraviti pto više može. Rudeš zaslužuje respekt, ali nama su tri boda imperativ, želimo i dalje 'pritiskati Osijek u toj utrci za četvrto mjesto", rekao je u razgovoru za Sportske novosti jedan od rijetkih 'iskusnih' igrača u redovima Lokomotive Karlo Bartolec.

Silvijo Čabraja imat će problema sa sastavljanjem obrane budući da je u prošlom kolu Jon Mersinaj zaradio isključenje, a Branimir Kalaica treći akumulirani žuti karton. Prema tome, na jednoj stoperskoj poziciji zaigrat će mladi Matej Matić, a drugu će preuzeti takošer mladi Ivan Kukavica ili moguće lijevi bek Fran Žilinski. Vratar Nikola Čavlina vjerojatno neće biti spreman niti za ovu utamicu.

Nogometaši Rudeša prošli tjedna prekinuli su 'agoniju' i slavili u Kranjčevićevoj protiv Gorice kasnim golom Rijada Mašale. Sada imaju priliku kreirati pobjednički niz, jer ponovno igraju u Kranjčevićevoj, ali ovaj put kao gost, kod još jednog 'podstanara'. Za Rudeš je sezona izgubljena. Iako i dalje postoje matematičke šanse za hvatanjem devetog mjesta koje garantira ostanak, nadoknaditi 18 bodova u posljednjih 11 kola je gotovo nemoguće.

Davor Mladina ne bi trebao puno mijenjati u odnosu na 'pobjedničku' postavu protiv Gorice. Za očekivati je kako će od prve minute priliku dobiti strijelac pobjedničkog gola Mašala.

Utakmicu sudi Mario Zebec iz Cestice, pomagat će mu Sanja Rođak Krašić iz Podravskih Sesveta, Nikola Kečkiš iz Virovitice i Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline. U VAR sobi sjedit će Riječani Ivan Bebek i Luka Pajić.

Mogući sastavi

Lokomotiva (4-2-3-1)

Rudeš (4-2-3-1)




Tagovi

Lokomotiva ZagrebSilvijo ČabrajaDavor MladinaNK RudešHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti