BORUT ZIVULOVIC/Action Images
BORUT ZIVULOVIC/Action Images

Poraz od Vatrenih se skupo plaća: Matjaž Kek uskoro postaje bivši?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.09.21. | 09:58

Tvorac šampionske Rijeke jučer je proslavio svoj 60. rođendan, ali slavlje je, pretpostavljamo, ipak izostalo…

Nakon pobjede nad Slovenijom, Zlatka Dalića zasipavalo se komplimentima sa svih strana. Hrvatska je odigrala jednu od svojih najboljih utakmica od Svjetskog prvenstva, a pobjeda od 3:0 na Poljudu na idealan je način zaključila ovo reprezentativno okupljanje.

Vatreni su sad vodeća momčad Skupine H, dok je Slovenija porazom pala na 4. mjesto te se na taj način praktički oprostila od SP-a u Kataru.

Slovenci su vjerovali da ovaj ciklus mogu zaključiti sa sedam bodova, pritom računajući na remi s Vatrenima, pa su im tako osvojena četiri boda izrazito veliko razočarenje.

Sve to natjeralo je Slovence da krenu propitkivat budućnost izbornika na klupi nacionalne selekcije. Svima je jasno da boljeg od Keka, uz dužno poštovanje prema ostalima, Slovenci u ovom trenutku nemaju, ali izgleda kako je potrebna velika promjena da se ovakvi porazi ne bi ustalili i postali svakodnevica.

Keku je ovo drugi mandat na klupi Slovenije. Iako u prosjeku osvaja više bodova nego u prvom, kritike s kojima se bori su puno veće nego u prvom mandatu koji je trajao oko četiri i pol godina (siječanj 2007. – listopad 2011.). Kek je reprezentaciju Slovenije preuzeo mjesec dana nakon što je otišao s klupe Rijeke gdje je proveo pet i pol godina. Donio je Rijeci prvo prvenstvo, igrao grupnu fazu europske lige, ostvarivao dotad nezamislive uspjehe.

Mediji iz susjedstva postavljaju pitanje ima li smisla nastaviti 'mučenje'? Slovenija ne igra kako to Kek očekuje, on je sigurno željan nekih novih avantura u trenerskoj karijeri, a njegovo odmjereno i puno poštovanja obraćanje Hrvatima prije samog ogleda zagolicao je maštu mnogima.

Malo je poznato da je Kek bio u ozbiljnim pregovorima s Osijekom dok se nije pojavilo ime Nenada Bjelice. Jednako tako, da Čeferin nije sve 'stopirao', slovenski izbornik je danas mogao biti trener Dinama. Njegova naklonjenost Hrvatskoj kao zemlji i ovdašnjem nogometu nešto je što on ne krije, a jasno je da kad bi kojim slučajem postao slobodan trener, za njegovim bi uslugama bili zainteresirani mnogi iz Lijepe naše.

Krznar i Gustafsson su 'novi', cijene ih navijači i nema im se što za zamjeriti, ali kad bi se pojavila kombinacija da se dovede Matjaž Kek… 


Tagovi

Matjaž KekSlovenska nogometna ligaSlovenska nogometna reprezentacijaHNK RijekaHajdukOsijekDinamo Zagreb

Ostale Vijesti