Poraz do rekorda! Benevento postaje najgora momčad u povijesti liga petice

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.10.17. | 09:30

U lovu su na Manchester United.

U 11 utakmica upisali su isto toliko poraza uz gol razliku 4:29. Najgori su u svim kategorijama, jučer ih je Lazio počastio 'peticom' na domaćem terenu i tako im nanio novi bolni poraz u kojem su opet pali bez značajnijeg otpora, naime gubili su 0:3 već do 23. minute susreta.

Posljednja momčad koja je imala ovakav niz poraza i koja drži rekord novije povijesti u ligama petice je Grenoble koji je u sezoni 2009/2010 upisao 11 poraza na početku prvenstva. Naravno, kasnije su ispali iz lige, a Benevento je sada izjednačio njihov rekord i na dobrom putu je da ga nadmaši.

Ni jedan drugi klub u najvećim europskim ligama nije imao gori start još od 1930. godine kada je velikan Manchester United otvorio sezonu s 12 uzastopnih poraza što ih je kasnije odvelo do ispadanja iz lige. Benevento je sada na putu da izjednači njihov rekord i tako postane najgora momčad novije povijesti najjačih europskih liga.

Trenutno diljem Europe nema gore momčadi od njih u ni jednoj ligi, a najveća im je konkurencija bugarska Vitosha koja ima dva boda nakon 14 odigranih kola. Benevento odnedavno ima novog trenera, ali ni on nije uspio izvući ništa iz ove momčadi.

Benevento će ući u povijesti s ovim neslavnim rekordom, prestići Grenoble i izjednačiti se s Manchester Unitedom, prilično smo sigurni u to. Zašto? Sljedećeg vikenda igraju na gostovanju u Torinu kod branitelja naslova Juventusa pa se vjerojatno ni oni ne nadaju da mogu izvući nešto više od pristojnog poraza.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Benevento

Ostale Vijesti