Scott Wachter/USA TODAY Sports
Scott Wachter/USA TODAY Sports

Popovich o Šamaniću: To je najteži dio posla, nadam se da će ostati u NBA ligi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 08:32

Ponajbolji košarkaški trener svih vremena dao je prvu izjavu na temu Luke Šamanića po njegovom odlasku iz Spursa.

Svega sedam dana prije početka nove sezone u NBA ligi, San Antonio Spursi otpustili su Luku Šamanića, hrvatskog krilnog centra kojeg su draftali 2019. godine kao 19. izbor prve runde. Šamanić je na momente pokazivao zašto su ga Spursi tako rano izabrali, ali u konačnici je momčad iz San Antonija odlučila ići u nekom drugom smjeru.

Šamaniću je posljednja utakmica u dresu Spursa bila ona protiv Orlando Magica u predsezoni. Njegova momčad je slavila s pola koša razlike, ali iako je na terenu proveo nešto više od tri minute, s dvije loše defenzivne reakcije pomogao je Orlandu da do posljednje sekunde budu 'u igri'.

Nakon što se dogodio otkaz, Spursi jedan dan nisu davali izjave na tu temu, da bi sad pred novinare stao Gregg Popovich, alfa i omega Spursa.

„Naporno je radio i davao sve od sebe. Najteži dio posla je kad nekome moraš reći da ćeš ići s drugim igračem, odnosno u drugom smjeru. Razgovarali smo nakon utakmice protiv Orlanda. Želimo mu puno sreće. On ima puno kvaliteta i nadam se da će pronaći sredinu u kojoj će to moći demonstrirati. Nadam se da će ostati u ligi.“

Šamanić je ukupno za Spurse odigrao 36 utakmica u dvije sezone, a u pet utakmica je bio starter. Zasad nije poznato hoće li karijeru nastaviti u NBA ligi ili će se vratiti u Euroligu.



Tagovi

Gregg PopovichSan Antonio SpursNBALuka Šamanić

Ostale Vijesti