Popili šest komada, a svoj povijesni gol proslavili kao da su prvaci (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 24.06.18. | 19:20

Panamci su apsolutni autsajderi EP-a.

Dok su Južna Koreja i Saudijska Arabija ugledne azijske reprezentacije koje iza sebe imaju priličan broj nastupa na svjetskim smotrama, Tunis i Maroko, unatoč nula osvojenih bodova nakon dva kola, reprezentacije s jakim igračkim kadrom, a Island, iako je debitant, dolazi u statusu četvrtfinalista Svjetskog prvenstva, reprezentacija Paname je od samog početka smatrana kao apsolutni autsajder prvenstva u Rusiji.

Momčad koja je u slabim, sjevernoameričkim kvalifikacijama bilježila same neuspjehe prošle se godine uz više sreće nego pameti uspjela plasirati na povijesti Svjetsko prvenstvo. Panamci su u Rusiju došli s veteranskom reprezentacijom koja je u prvom poluvremenu protiv jake Belgije izvukla „nulu“, ali je kasnije stradala 0:3.

U drugom krugu skupine G, Panama je teško stradala od Engleske 1:6, s time da je na poluvremenu gubila 0:5. Povijesni pogodak za Panamu na svjetskim prvenstvima zabio je Felipe Baloy u 72. minute utakmice, a taj pogodak izazvao je neviđenu erupciju oduševljenja na tribinama među navijačima ove male srednjoameričke države.

<blockquote class="reddit-card" data-card-created="1529860909"><a href="https://www.reddit.com/r/soccer/comments/8tildo/panama_fans_go_crazy_despite_61_loss_to_england/">Panama fans GO CRAZY despite 6-1 Loss to ENGLAND</a> from <a href="http://www.reddit.com/r/soccer">r/soccer</a></blockquote>

<script async src="//embed.redditmedia.com/widgets/platform.js" charset="UTF-8"></script>

Nakon povijesnog gola, Panama će protiv Tunisa u posljednjem kolu, u kojem obje ekipe igraju za prestiž, tražiti i povijesni bod.

> Odigraj Panama – Tunis

(Foto: Screenshot)

 

(Foto: Screenshot)

 


Tagovi

Rusija 2018Svjetsko prvenstvo u nogometu

Ostale Vijesti