Talijanski klub posljednjeg dana prijelaznog roka radi intenzivno na dovođenju pojačanja, a zasad im ne ide po planu
Talijanski klub posljednjeg dana prijelaznog roka radi intenzivno na dovođenju pojačanja, a zasad im ne ide po planu

Ponuda za Biuka ne zadovoljava Hajduk, Sampdoria želi još jednog Hrvata

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 13:42

Talijanski klub posljednjeg dana prijelaznog roka radi intenzivno na dovođenju pojačanja, a zasad im ne ide po planu

Sampdoria je pokazala interes za Hajdukovog dragulja Stipu Biuka tijekom ovog ljeta i posljednjih dana prijelaznog roka krenuli intenzivno u realizaciju njegovog prelaska u Italiju. Ponuda koju su poslali na Poljud nikako ne zadovoljava čelnike Bijelih. Naime, talijanski prvoligaš je ponudio milijun eura za posudbu i otkup od 5 milijuna ako odluče zadržati Biuka. Hajduk je to odbio jer su jedino spremni pristati na ponudu koja uključuje obavezu otkupa talentiranog krilnog napadača.

Za Biuka su posljednje dvije godine interes pokazali brojni klubovi. Još prošlog ljeta Manchester City je bio spreman sliti silne milijune u poljudsku blagajnu, a protekle zime postojao je i interes nizozemskog velikana Ajaxa s kojim su Bijeli trebali odigrati pripremnu utakmicu u Portugalu što je propalo zbog zaraze koronavirusom. Ovog ljeta samo su se nizala imena od Atalante koje se pojavilo prije utakmice finala Kupa pa Rome, Sassuola i još nekoliko talijanskih klubova. Spominjali su se tu i portugalski, belgijski i nizozemski klubovi, ali i bundesligaši poput obje Borussije.

Biukov transfer na Poljudu nije bio prioritet, ali za adekvatnu ponudu uslijed izostanka igranja grupne faze Konferencijske lige nije nemoguć. Naravno, ne žele na Poljudu trenutno najvrjedniji eksponat dati u bescjenje, ali statistika koju Biuk ima s prošlom sezonom mu ne diže cijenu. Njegov potencijal u niti jednom trenutku nije bio sporan, a igre koje je pružao proteklih utakmica daju naznake da rizik čekanja bi se mogao isplatiti idućeg ljeta ili prijelaznog roka.

Talijanski mediji navode kako Sampdoria neće odustati tek tako od dovođenja Biuka i da će spremiti novu ponudu kojom će pokušati zadovoljiti Hajduk. Prijelazni rok u Italiji završava danas u 20 sati, a kako smo spomenuli talijanski klub radi intenzivno na dovođenju pojačanja na krilnim pozicijama.

Osim Biuka i lijeve strane, traže pojačanje na desnoj strani, a tu im je želja hrvatski reprezentativac Josip Brekalo te Ignacio Pusseto iz Watforda koji je trenutno realnija opcija. Brekalo je prošle sezone odigrao dobro u Torinu, ali se nije odlučio na ostanak kod Ivana Jurića. Vratio se u Wolfsburg gdje mu ugovor ističe krajem sezone, a od zime će moći potražiti novi klub u koji će doći na ljeto kao slobodan igrač. Ta opcija je primamljivija za Brekala pa će ostati strpljiv narednih mjeseci bez novog mijenjanja sredine. (km)


Tagovi

Stipe BiukJosip BrekaloSampdoriaHajduk

Ostale Vijesti