REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Ponuda koja se ne odbija: Gazzetta piše o razvodu Lazija i ponajveće legende kluba, zov Saudijaca je neodoljiv

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 16.10.23. | 12:26

Veliko pojačanje za Igora Bišćana?

Vlakovi koji voze prema Saudijskoj Arabiji sada se nalaze u spremištu. Ovog ljeta su 'napucali' kilometražu pa se tako sada radi servis. Na tračnice će se vratiti u siječnju sljedeće godine kad će se službeno otvoriti zimski prijelazni rok, a prema informacijama koje dolaze iz susjedstva, najviše će ih ciljati baš Italiju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A kad ste već u Italiji, onda znate gdje vode svi putevi…

Ciro Immobile jedna je od najvećih legendi u povijesti Lazija. On je svojim Biancocelestima ostao vjeran usprkos bogatim ponudama koje su ovog ljeta stigle na njegovu adresu, ali Gazzetta piše kako se velikoj ljubavi između njega i rimskog kluba nazire kraj. Razvod će biti sporazuman, jer navodno je Sarri spreman odreći se svog kapetana, baš kao što je on spreman ipak prihvatiti unosnu ponudu iz zemlje koja sve više u svoje redove dovodi mega-zvijezde. Kakva je situacija u Saudijskoj Arabiji najbolje može provjeriti da okrene broj SMS-a, svojeg dugogodišnjeg suigrača koji je ljetos otišao u Al-Hilal za 40 milijuna eura. Budući da srpski veznjak/napadač po sezoni zarađuje oko 20-ak milijuna eura te da je njegova momčad vodeća u Pro ligi, očekuje se da će povratne informacije biti dobre. Ako ne i sjajne.

A kad je već tako, nema smisla da Ciro bude 'veći katolik od Pape' te da bude jedan od rijetkih koji odbijaju ogromne novce. Pogotovo kad mu u klubu, kojem je dao svoje najbolje godine, ne cvjetaju ruže. Pomalo nevjerojatno zvuči da su ga navijači 'uzeli na zub' te da je sada 33-godišnji napadač postao glavna meta 'Internet kritičara'. Jasno da je njihovo mišljenje nebitno, ali budući da omjer pozitivnih i negativnih komentara na račun nekoć omiljenog igrača svih pristaša Lazija uvelike naginje prema onoj kritički nastrojenoj strani, jasno je zašto Ciro polako popušta te je sada spreman 'ozbiljno razmotriti' što mu Saudijci imaju za reći.

Saudijci su Immobileu u srpnju nudili oko 35 milijuna eura po sezoni. Tada mu to nije bilo dovoljno, ali tri mjeseca kasnije, stvari su se promijenile. Immobile se muči s ozljedama, mnogi vjeruju kako je njegovo najbolje vrijeme prošlo, a ta sumnja očito utječe i na njega. Uostalom, ove sezone je u devet nastupa postigao tek dva pogotka, a Sarri je navodno sve otvoreniji prema opciji da 25-godišnjeg Argentinca Tatyja Castellanosa učini prvom špicom svoje momčadi. Jer, promjene su im neophodne! Lazio se nalazi na 13. mjestu Serie A, a to svakako nije dobro. Na stranu sada s četiri boda u prve dvije utakmice u grupnoj fazi Lige prvaka, prvenstvo je svim klubovima – majka. A ista stvar vrijedi i za Lazio…

Budući da Immobile polako gubi korak za konkurencijom, ako prihvati poziv iz Saudijske Arabije, bit će korak, dva ili 35 ispred konkurencije. Barem po pitanju financija.

Nije da mu nedostaje novaca, ali njih nikada nije previše. Uostalom, njegov odlazak u Saudijsku Arabiju ne bi bio avangarda, već sasvim logičan tijek svega što je napravio u karijeri. Sada, kad se polako bliži kraju, jasno je da želi 'koju liru više', a u Saudijskoj Arabiji dobit će ih toliko koliko vjerojatno u cijeloj dosadašnjoj karijeri nije zaradio.

Klub? Imena se ne spominju, ali Gazzetta pretpostavlja da je interes Al-Shababa (kojeg je sada preuzeo Igor Bišćan) te Al Wehde i dalje aktualan. Ako i nije, već će neki novi klub uletjeti u priču. Ciro? Nekako sumnjamo da ga je briga kako se klub zove ako plaćaju 35 milijuna eura po sezoni… (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Gazzetta dello SportCiro ImmobileLazioSaudijska Arabijasaudijska nogometna ligaSerie A

Ostale Vijesti