REUTERS/Henry Romero
REUTERS/Henry Romero

Ponajbolji peruanski nogometaš svih vremena ostao bez kluba, nazire li se kraj karijere?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.10.21. | 09:12

Raskinuo je ugovor zbog ozljede koljena.

Ponajveći peruanski nogometaš svih vremena, Paulo Guerrero, više nije član brazilskog velikana Internacionala. Posljednjih devet godina ovaj fantastični napadač igra u Brazilu, a prije dolaska u Internacional, čiji je član bio od ljeta 2018. godine, igrao je još za Flamengo i Corinthias.

Još kad je imao 16 godina, Guerrero je postao poznat u Europi. Čak i prije nego što je postao punoljetan, zasipavale su ga ponude brojnih velikana, ali je on na kraju, nakon što je proslavio 18. rođendan, odlučio preći u redove Bayern Munchena. Bilo je to prije 20 godina, a njegova odluka neće nikoga iznenaditi uzmemo li u obzir da su tih godina u napadu Bavaraca igrali Giovane Elber, Roque Santa Cruz i još jedan od onih koji ulaze u kategoriju najvećih peruanskih nogometaša svih vremena, Claudio Pizzaro.

Svega 250 tisuća eura je za njega izdvojio Bayern, a točno četiri godine kasnije prodan je za 10 puta veći iznos u HSV. Šest godina Guerrero je bio prva violina nekoć velikog njemačkog kluba, ali su ga konstantne ozljede koštale još veće karijere.

Što se tiče njegovog učinka u reprezentaciji, Guerrero je s 38 nastupa najbolji strijelac svih vremena, dok je i po broju nastupa pri samom vrhu, s tim da je ipak 21 nastup više od njega skupio Roberto Palacios koji ih ima 128.

Peruanski napadač danas ima 37 godina, a ugovor s Internacionalom raskinuo je na njegovo inzistiranje.

„Internacional i Paulo Guerrero su sporazumno raskinuli suradnju“, stoji u priopćenu, s tim da brazilski mediji navode kako je Peruanac bio svjestan svoje ozljede i da ona iziskuje dulji oporavak, a nije htio biti na teret klubu.



Tagovi

Paolo GuerreroPaulo GuerreroInternacional

Ostale Vijesti