Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Ponajbolji igrač lidera Telekom 1.CLF na meti Osijeka

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.12.21. | 11:32

Ugovorna obveza traje mu do kraja ove sezone.

I ptice na grani znaju da HNL nikad nije bio zanimljivije nego ove sezone. Četiri momčadi legitimni su kandidati za vrh prvenstvenog poretka na kraju sezone. Dinamo je 'jesenski prvak', ali isti broj bodova imaju Rijeka i Osijek. Hajduk je trenutno četvrta momčad prvenstva s pet bodova manje od trojca na vrhu, s tim da je bitno za naglasiti kako Bili i Plavi imaju utakmicu manje budući da se najveći hrvatski derbi nije odigrao u predviđenom terminu, a posljednje informacije govore kako bi se spomenuta utakmica mogla odigrati tek u travnju sljedeće godine.

U nadolazećem zimskom prijelaznom roku od sve četiri momčadi s vrha prvenstvenog poretka očekuje se kvalitetan posao. Svi imaju neke svoje probleme te će morati, u slučaju da se do posljednjeg kola planiraju boriti za naslov prvaka, dovesti neka pojačanja.

Jednako tako, vjerojatno će biti i prodaja. Dinamo i Rijeka dva su kluba koja će gotovo pa sigurno prodati neke od svojih prvotimaca, a jednako tako će morati i adekvatno reagirati kako bi potencijalne odlaske istih nadomjestili, a uz to i dodatno pojačali momčad.

Nenad Bjelica je u razgovor za Germanijak najavio da će Osijek razmišljati o dovođenju nekog kapitalca ako klub ostane na vrhu. Ostali su, imaju isti broj bodova kao Dinamo i Rijeka, a sad treba vidjeti hoće li se Bjeličine najave i ostvariti.

“Činjenica je kako imamo kvalitetan i širok kadar i sigurno neću dovoditi igrače samo da ih dovedem. Jasno je da razmišljamo tako da se pojačamo nekim igračima ali to moraju biti kapitalci i jasno da će ovisiti o nekoliko faktora. Hoće li ih biti na tržištu, koje su pozicije i kakva će nam biti financijska konstrukcija. Osijek je u godinu dana doveo desetak igrača, a uložili smo tek 250 tisuća eura koliko smo platili Bartoleca. Svi ostali bili su besplatni za razliku od naše konkurencije koja je značajno ulagala. Mislim da možemo biti zadovoljni s onim što imamo, ali ponavljam reagirat ćemo ako se pojavi neki kapitalac na tržištu”, rekao je trener Osijeka prije točno mjesec dana za Germanijak.

Prema pisanju medija iz susjedstva, Bjelica je jednog novog igrača pronašao u lideru crnogorskog prvenstva Sutjeski. Naime, Osijek je navodno pokazao interes za nadarenim lijevim bekom Nikolom Janjićem koji je ove sezone skupio četiri pogotka i jednako toliko asistencija u 14 prvenstvenih ogleda.

No, Osijek je navodno spreman ostaviti Janjića u njegovom matičnom klubu do kraja sezone budući da Bjelica na raspolaganju ima Petra Bočkaja i Marija Jurčevića na poziciji lijevog braniča.

Posljednji igrač koji je iz Sutjeske otišao put HNL-a bio je Aleksandar Šofranac koji je u ljeto 2016. godine stigao u Rijeku, s tim da je Stefan Lončar stigao u Pulu u siječnju 2019. godine, ali je on bio posuđeni igrač Alavesa.


Tagovi

Nenad BjelicaOsijekSutjeskaCrna Gora

Ostale Vijesti