Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Ponajbolji igrač 1. HNL na meti talijanskog prvoligaša, žele i prezimenjaka koji je presudio Vatrenima

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.05.21. | 15:31

Ljetni prijelazni rok u Hrvatskoj mogao bi biti kao i ova sezona - najzanimljiviji ikada!

“Jedan Lovrić? Bolje dva”, stoji u tekstu talijanskog novinara Alferda Pedulle koji je danas plasirao ekskluzivnu informaciju kako je ponajbolji igrač 1. HNL i zvijezda Gorice, Kristijan Lovrić, na meti talijanskog prvoligaša Genoe.

Osim Kristijana, talijansk klub zainteresiran je i za prezimenjaka zvijezde Gorice, Sandija, kojeg je hrvatska javnost upoznala u posljednjem ogledu između Hrvatske i Slovenije u kojoj su susjedi slavili minimalnim rezultatom i to baš na način da je Sandi bio stijelac odlučujućeg pogotka.

Sandi igra u sredini terena, riječ je o veznjaku ofenzivnih sklonosti, ali iako je prošao sve mlađe uzraste austrijske reprezentacije, u konačnici je prihvatio poziv Matjaža Keka. Za reprezentaciju Slovenije debitirao je prije nešto više od godinu dana, a dosad je skupio osam nastupa i dva pogotka.

S druge strane, Kristijan Lovrić je jedna od najvećih zvijezda 1. HNL i igrač koji će sigurno ostvariti najveći izlazni transfer u povijesti kluba iz Turopolja. Prema Transfermarktu, trenutna tržišna vrijednost Kristijana Lovrića iznosi 5,5 milijuna eura, što u prijevodu znači da je on jedini igrač u TOP 10 1. HNL-a po tržišnoj vrijednosti, a da njegov poslodavac nije zagrebački Dinamo.

Kristijan je u Goricu stigao iz Lokomotive za 500 tisuća eura, a to je ujedno i najveći ulazni transfer u povijesti kluba. Iako se Nenadu Črnku nigdje ne žuri budući da je sa svojim glavnim igračem potpisao ugovornu obvezu do ljeta 2023. godine, za očekivati je da će Lovrić na kraju sezone ostvariti veliki transfer. Iako je za njegovim uslugama zainteresirana Genoa, kako doznaje portal Germanijak, postoje I brojni drugi klubovi iz Rusije, Škotske i Italije koji prate strijelca 15 pogodaka u 1. HNL ove sezone.

25-godišnjak rodom iz Ogulina prije manje od dva mjeseca upisao je svoj debi za Vatrene, a nakon tri fantastične sezone u elitnom razredu hrvatskog nogometa, svima je postalo jasno kako je veliki inozemni logičan slijed događaja u njegovoj karijeri.

Spomenimo za kraj kako je Genoa trenutno 13. Momčad talijanske Serie A, a zanimljivo je kako u ovom trenutku na mjestu lijevog krila Davide Ballardini na raspolaganju ima Marka Pjacu, koji je trenutno na posudbi u klubu iz Ligurije do kraja aktualne sezone.

 


Tagovi

Kristijan LovrićHNLGenoaSerie Anogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti