Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Ponajbolji branič 2. HNL i miljenik Demona napušta Kvarner, karijeru nastavlja u Italiji

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.10.21. | 08:40

U 1.HNL je skupio 76 nastupa igrajući za Karlovac, Istru 1961 i Cibaliju.

Zoran Bogolin i njegova Opatija nisu otvorili novu sezonu u 2. HNL onako kako su očekivali pa se tako nakon osam odigranih kola nalaze na 10. mjestu s jednako toliko osvojenih bodova. Opatija je lani bila hit prvenstva, ali izgleda kako su ih sad svi drugi klubovi shvatili i više nego ozbiljno pa tako ne mogu igrati na faktor iznenađenja i tako dolaziti do bodova.

Prošla sezona Opatijcima je bila prva u 2. HNL, dok bi sad već prije zimske stanke mogli ostati bez svojeg ponajboljeg braniča što će im sigurno biti veliki udarac na ambicije za ovu sezonu.

Ivan Zgrablić karijeru će nastaviti u Italiji, a ime njegovog novog kluba je Sambenedettese. Riječ je o klubu koji se natječe u Serie D, a da su im potrebna pojačanja nije teško zaključiti budući su nakon četiri kola na začelju prvenstvenog poretka.

Zgrablić je karijeru započeo u Rijeci, a seniorski nogomet osjetio je u dresu Novalje. Zatim prelazi u Karlovac 1919 gdje je pod vodstvom Igora Pamića upisao svoje prve minute u 1.HNL, da bi onda igrao još za Istru 1961 i Cibaliju prije nego li je u ljeto 2018. godine otišao u rumunjski Voluntari. Jedan kratak period bio je član Nitre, a proljetni dio sezone 19/20. proveo je u Cibaliji nakon čega je u ljeto iste godine preselio na Kvarner.

Opatija u svojim redovima ima nekoliko provjerenih imena poput Marina Grujevićai Elvira Malokua, a osim toga valja naglasiti i dvojac Berković – Baždarić koji se bore za status 'jedinice', a takvu kvalitetu nemaju ni neki prvoligaši.

Ipak, najveće ime u redovima opatijskog drugoligaša je Bojan Knežević, bivši U-21 reprezentativac i dijete zagrebačkog Dinama koji je ovog ljeta stigao u klub kao slobodan igrač. Kneževć je s Opatijom dogovorio suradnju do zimskog prijelaznog roka, a baš bi on trebao biti okosnica igre u momčadi Zorana Bogolina.

Ovog su ljeta s Opatijom trenirali još Diego Živulić i Ivan Vargić, ali spomenuti dvojac nije dogovorio suradnju s crno-bijelima već i dalje imaju status slobodnih igrača.

Zgrablića bi u novom klubu trebao trenirati Massimo Donati, nekadašnja velika nada talijanskog nogometa koji je prije 20 godina prešao iz Atalante u Milan za 15 milijuna eura. Donati je, osim brojnih talijanskih klubova, igrao i za Celtic, Hamilton i St.Mirren u Škotskoj, a prije nego što je preuzeo Sambenedettese ovog ljeta radio je kao tehnički direktor Kilmanrocka.


Tagovi

Ivan ZgrablićNK OpatijaOpatijaSerie D

Ostale Vijesti