Pomor favorita - Borussia ispala na penale u ludoj utakmici, Leverkusen pobijedio Bayern pa ispao od drugoligaša (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.02.19. | 23:28

Odigrane su četiri utakmice osmine finala njemačkog Kupa.

U osmini finala njemačkog Kupa, gledali smo nekoliko fantastičnih utakmica, konkretnije, dvije takve. Prva je bila između Bayer Leverkusena i Heidenheima, ali svakako je poslastica dana bio ogled Borussije Dortmund i Werdera.

'Žuto-crni' su na svom terenu dočekali klub iz Bremena i ispali nakon lude utakmice. Rezultat je u regularnom dijelu završio 1-1, potom smo u produžecima vidjeli još četiri zgoditka, da bi gosti prošli dalje nakon izvođenja jedanaesteraca.

Poveli su gosti već u 5. minuti utakmice preko Rashice. Kruse mu je asistirao, a 22-godišnji Kosovar zabija za rano vodstvo večerašnjih autsajdera. Mučili su se domaćini s dolaskom u izglednije prilike, a do izjednačujućeg pogotka stigli su tek u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Marco Reus perfektno pogodio iz slobodnog udarca.

Drugo poluvrijeme donijelo je potpuno zatišje na terenu gdje je momčad sa Signal Idune uputila tek jedan udarac u okvir gola, a vratar Oelschlagel morao ih je spašavati u 89. minuti kada je Kruse dobro pucao iz slobodnjaka.

U produžecima je nastupila prava drama. Mreže su mirovale sve do posljednje minute prvog produžetka, a potom Christian Pulisic na asistenciju Paca Alcacera zabija za vodstvo domaćih. Nije se Werder predavao. Već u trećoj minuti drugog produžetka legenda gostiju Claudio Pizzaro zabija za izjednačenje i veliko slavlje gostujućih navijača.

Ali to nije bilo sve. Borussia se već dva puta spašavala u produžecima u kupu ove sezone, a činilo se da će tako ponovno biti nakon što je Hakimi u 113. minuti zabio za 3-2. Ipak, uporni momci Floriana Kohfeldta šokiraju Borussiju, a Harnik u 119. minuti zabija za raspucavanje penala, nakon greške inače vrlo dobrog Oelschlagela.

Alcacer je promašio prve jedanaesterac, odnosno Pavlinka mu je obranio. S druge strane, Pizzaro je iskusno poentirao za Werder. Potom 26-gdišnji Čeh na vratima gostiju brani udarac Phillippa, a Eggestein zabija za veliku prednost Werdera. Tek je Axel Witsel bio prvi igrač Borussije koji je postigao pogodak, ali nije mu to donijelo veliku utjehu jer je Davy Klaassen zabio sljedeći penal. Umalo je Pavlenka obranio i Weiglov udarac, ali veliko slavlje za goste donosi kapetan Max Kruse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nogometaše Bayer Leverkusena šokirao je drugoligaš Heidenheim. Nakon što su proteklog vikenda skinuli skalp Bayernu u prvenstvu, već tri dana poslije Apotekari su neočekivano ispustili prednost od 1-0 i tako ispali iz kupa.

Poveli su favoriti u 44. minuti utakmice pogotkom Juliana Brandta na asistenciju Aranguiza, ali u drugom poluvremenu Heidenheim preokreće. U drugoj minuti nastavka Dovedan poravnava rezultat, a potpuni šok za goste priredio je Multhaup u 72. minuti pogotokom koji ih je uveo u četvrtfinale ovog natjecanja.

 

 

 

 

 

 

U ostalim utakmicama HSV je minimalnom pobjedom nad Nurnbergom ostvario prolaz dalje (Ozcan 54'), a Paderborn je na gostovanju svladao Duisburg rezultatom 3-1. Golove za pobjedničku momčad postigli su Tekpetey (52'), Proger (61') i Antwi-Adjej (76').

(Foto: Reuters)


Tagovi

Claudio PizarroChristian PulisicMarco ReusMax Kruse

Ostale Vijesti