Reuters/Andrew Boyers
Reuters/Andrew Boyers

Pomana za brazilskim stoperom: Čak 12 velikana iz Engleske, Španjolske, Italije i Njemačke pokušat će ga dovesti ovog ljeta

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 16.04.22. | 09:52

U Italiji je od 2018., a tržišna vrijednost procjenjuje mu se na 30 milijuna eura.

Bayern Munchen i Borussia Dortmund iz Njemačke, Liverpool, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Leicester, Everton i Newcastle iz Engleske, Atletico Madrid iz Španjolske te Inter iz Italije, svi ovi klubovi posljednjih su tjedana dovedeni u kontekst potencijalnog dovođenja brazilskog stopera Gleisona Bremera koji je 2018. stigao u Torino iz aktualnog prvaka Brazila Atletico Mineira. Brazilac iza sebe ima već 106 utakmica za Torino u kojima je zabio, za braniča respektabilnih, 13 golova i pridodao pet asistencija.

Bremer je stasiti (188 cm) 25-godišnjak koji se posljednjih sezona isprofilirao kao jedan od najboljih stopera Serie A. Osim fizičkih predispozicija Bremera klasi solidna brzina i igra u skoku, a dosta ga se uspoređuje s umirovljenim Luciom koji je s Brazilom osvojio naslov svjetskog prvaka, a s Interom Ligu prvaka.

Tržišna vrijednost procjenjuje mu se na 30 milijuna eura (Transfermarkt), gotovo šest puta više od iznosa za kojeg ga je Torino doveo iz Mineira.

Zanimljivo, Bremer još nije upisao nastup za brazilsku nogometnu reprezentaciju, no možda je upravo prelazak u 'zvučniju' sredinu potreban da se taj podatak ispravi.



Tagovi

Gleison BremerTorino

Ostale Vijesti