Poljudska reforma: Stiže novi trener, ali zato odlaze kapetan i glavni igrač

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 19.12.19. | 20:21

Ova zima mogla bi biti i više nego zanimljiva u gradu pod Marjanom

Klub je danas na svojim službenim stranicama objavio kako je prekinuta suradnja s trenerom prve momčadi Damirom Burićem, a iako se u javnosti pričalo o Matjažu Keku, Igoru Tudoru, Zoranu Vuliću pa čak i mladom treneru Istre Ivanu Prelecu, još uvijek se ne zna tko će postati novi trener splitskog kluba.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2318254518280836&width=500" width="500" height="491" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Ali, nije to sve. Osim što će Hajduk u proljetni dio sezone ući s novim trenerom, taj isti bi na raspolaganju mogao imati znatno slabiji igrački kadar za razliku od njegovih prethodnika Orešćanina i Burića.

Već neko vrijeme piše se kako je Hamza na izlaznim vratima poljudskog kluba, a njegova nova destinacija mogao bi postati Fehérvár FC, mađarski prvoligaš u kojem igraju Marko Futacs i Armin Hodžić, a sa klupe ih vodi bivši strateg Bilih Joan Carrillo.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2291273444312277&width=500" width="500" height="491" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Španjolac je dobro upoznat s kvalitetama gambijskog veznjaka kojem ovog ljeta ističe ugovor te bi ga vrlo rado volio vidjeti u svojem novom klubu. Jednako tako, Ukrajinac Svatok nije zadovoljio struku te je stavljen na transfer listu, ali osim ove dvojice igrača Hadjuk bi u nastavk sezone mogao ući bez svojeg najskupljeg eksponata, baš kao i kapetana.

Sportske novosti navode kako su blizu odlaska Josip Juranović i Mijo Caktaš.

Kapetan Bilih u klub je došao iz Dubrave Tim Kabela u siječnju 2015.godine, a mnogi smatraju kako je ovo idealno vrijeme da se ponešto i zaradi na zanimljivom desnom beku koji je od dolaska u Hajduk skupio i dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku iznosi 1,5 milijuna eura, a budući da je u Hajduk stigao kao slobodan igrač, klub bi na njemu mogao i više nego pristojno zaraditi.

Nadalje, tu je i Mijo Caktaš. Bez ikakve sumnje Mijo je jedan od, ako ne i najbolji igrač splitskog Hajduka. Na zimu 2016. klub ga je za milijun eura transferirao u ruski Rubin, ali nakon dvije godine provedene u hladnom Kazanu ovaj rođeni Splićanin vratio se u Hajduk kao slobodan igrač. Ove sezone Mijo je upisao osam pogodaka i dvije asistencije, a valja napomenuti kako je on trenutno u najboljim igračkim godinama te igra u jako dobroj formi što samo po sebi znači kako ne bi trebao biti preveliki problem pronaći klub koji ga je sprema otkupiti od Splićana.

Treba istaknuti kako je najveći problem u cijeloj ljubavi između Hajduka i Mije njegov veliki ugovor. Sportske novosti pišu kako je taj “uteg moža i pretežak za splitski klub te upravo zbog njega ne bi imali ništa protiv da njihova desetka već ove sezone napusti Poljud.

Mario Stanić i Ivan Kepčija ove bi zime mogli imati pune ruke posla, a oni svoj spas vide u Bori Primorcu, voditelju škole nogometa koji je dugi niz godina proveo u Arsenalu gdje je zajedno s Arsenom Wengerom pronalazio, a potom i stvarao igrače koji su kasnije postali nositelji prve momčadi. Isti model nastoje primjeniti i u Splitu, ali to je ipak proces koji zahtjeva duži vremenski period.

Bilo kako bilo, Hajduk bi u proljetni dio sezone mogao s bitno drugačijim sastavom, a hoće li uistinu kapetan Juranović i ponajbolji igrač kluba Caktaš napustit Hajduk u ovom prijelaznom roku, saznat ćemo u narednih nešto više od tridesetak dana.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Hamza BarryJosip JuranovićMijo CaktaštransferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti