Poljud ostao bez miljenika: Hajduk prodao Kouassija!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 13.02.15. | 16:20

Hajduk danas slavi 104. rođendan, a budući da je situacija u splitskom klubu daleko od idealne, najljepša moguća „čestitka“ stigla je iz Londona.

Hajdukov predsjednik Marin Brbić u Londonu je dogovorio prelazak Jeana Evrarda Kouassija u Kinu, piše Slobodna Dalmacija.

Iako se proteklih dana kao interesent spominjao Guangzhou Evergrande, novi Kouassijev klub postao je Shanghai SIPG. Taj kineski prvoligaš (prošlu sezonu završio kao peti) platit će 20-godišnjeg napadača oko 2.5 milijuna eura. Od tog iznosa Hajduku će pripasti oko 1.6 milijuna eura, s obzirom da se novac dijeli između kluba, igrača i menadžerske agencije koja ga je besplatno dovela na Poljud.

Podsjetimo, Kouassi je stigao iz Obale Bjelokosti, a za Bijele je u dvije godine odigrao 72 utakmice i zabio 17 golova. Njegovim odlaskom Hajduk će puno izgubiti u igračkom smislu, a žalit će i splitska publika koja ga je obožavala. Ipak, prijelazni rok bit će okončan s više od 2.5 milijuna eura prihoda, što znači da je Hajduk sve bliži glavnom cilju, a to je poptuni oporavak i vraćanje svih dugova koje su ostavile bivše uprave.

Inače, Kouassija će u Šangaju dočekati slavni stručnjak Sven-Goran Eriksson, koji je u karijeri vodio englesku reprezentaciju, Manchester City, Lazio, Benficu, Romu i brojne druge klubove. Novi suigrač bit će mu pak Argentinac Dario Conca, najslavniji po tome što je svojevremeno bio drugi najplaćeniji nogometaš svijeta. Ni sada mu nije loše, jer prije dva tjedna Shanghai SIPG mu je dao dvogodišnji ugovor vrijedan 19.500.000 eura!

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Jean KouassiHajdukShanghai SIPGKinaSven-Goran ErikssonDario Conca

Ostale Vijesti