Zvonimir Barisin/Pixsell
Zvonimir Barisin/Pixsell

Poljud nije bio pun, a u poluvremenu su odzvanjali zvižduci. I jedna duga cesta... A onda je ušao Perišić!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.04.24. | 20:10

Osjetio se određeni defetizam Hajdukovih navijača nakon poraza u HNL-a prije četiri dana

Već i prije utakmice osjetili smo u Splitu sasvim drugačiju atmosferu od one subotnje, uoči prvenstvenog Derbija. Šetali su Splitom stari i mladi u šalovima i dresovima Hajduka, ali daleko je to bilo od one euforije, kakva se četiri dana ranije mirisala u zraku. Da, uvukao se određeni defetizam u Hajdukov puk, poraz od Dinama u HNL-u ostavio je traga. I, premda je Kup sasvim novo natjecanje, za novi trofej, ipak je trofej prvaka bio glavna nagrada. A u njega, kao da nakon tog poraza više nitko ne vjeruje.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Da to nije ista atmosfera vidjelo se odmah i na ulasku na Poljud. U subotu je 40-ak minuta prije početka stadion bio pun, 'gorjelo' je na svim tribinama, a sad je u istom vremena prije početka Poljud bio poluprazan. Prazan je, u usporedbi kako zna biti, bio i Sjever, Bad Blue Boysi su u svom sektoru također bili malobrojniji nego u subotu, Dinamo nije rasprodao sve ulaznice. Popunio se stadion do starta dvoboja, ipak, ne onako kako se očekivalo prije subote i te Dinamove pobjede, našlo se tu dosta slobodnih mjesta, čak se prije utakmice, svjedočili smo, mogla nabaviti i poneka ulaznica. Ne, naravno, u službenoj prodaji. Službena brojka kaže: 27634 gledatelja. Puno, naravno, ali ipak dosta manje od subotnjeg Derbija i očekivanja prije njega.

Bodrili su Torcida i BBB-i glasno svoje ljubimce, međusobno se prozivali, bilo je u nekim trenucima bučno i na ostalim tribinama, ali, ipak prvo su poluvrijeme obilježili glasni zvižduci Poljuda tijekom utakmice i na samom kraju prvog dijela. Dinamo je dominirao, Hajduk izgledao nemoćno i nije se to svidjelo splitskoj publici, svoje su igrače gledatelji u svlačionicu ispratili glasnim negodovanjem. Ovog puta Hajdukovi igrači nisu već na poluvremenu morali na raport pod Sjever, ali se s te tribine nakon Dinamova vodstva i nekoliko velikih šansi čula pjesma:

"Ima jedna duga cesta...!"

Pjesma koje je postala simbol Hajdukove borbe i vraćanja na staze osvajanja trofeja. Kako je Hajduk izgledao na terenu u tim trenucima, stvarno je izgledalo ne samo da ne može do finala Kupa, nego kao da ga i dalje čeka duga cesta,.. No. čim su istrčali u nastavak susreta, opet ih je dočekao pljesak i bučna podrška. I nada da nije sve izgubljeno. A kad se počeo zagrijavati Ivan Perišić, Poljud je bio na nogama:

"Ivane, Ivane!", orilo se s tribina. A kad je ušao u igru, ustao je cijeli Poljud, nestao je defetizam, mnogi nisu više ni sjedili na svojim mjestima.



Tagovi

GNK DinamoHajdukDerbi

Ostale Vijesti