EXPA/ Newspix/ Lukasz Grochala
EXPA/ Newspix/ Lukasz Grochala

Poljud je napustio na stražnja vrata, a u Poljskoj briljira: "Ostajem jer želim još više trofeja"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 25.12.22. | 09:15

Ljetos je odbio transfer u Bundesligu i - prema svemu sudeći - donio ispravnu odluku, a koliko se u klubu ponose njime vidi se po tome što je i predsjednik kluba 'glumio' u spotu koji je najavio njegov ostanak.

Fran Tudor potpisao je novi ugovor s vodećom momčadi poljske Ekstraklase Rakowom. Tudor je u klub stigao prije nešto manje od tri godine te je za to vrijeme osvojio četri trofeja (dva Poljska kupa, dva Superkupa), a njegova momčad je na jako dobrom putu da ove sezone osvoje svoj prvi naslov prvaka. Rakow je prvi dio sezone završio na vodećem mjestu Ekstraklase s čak devet bodova više od prvog pratitelja Legije, a Tudor je propustio samo jednu ligašku utakmicu kad je zbog tri žuta kartona bio prisiljen ogled s Koronom ispratiti s tribina. Otkako je stigao u klub, prometnuo se u jednog od lidera, mnogi ga smatraju i najboljim desnim wing backom u Poljskoj, a iako ga se ljetos povezivalo s Union Berlinom, on je na kraju odlučio ostati u Rakowu gdje uživa sjajan status te prema svemu sudeći nije pogriješio.

„Prije svega želim poručiti našim navijačima da ću nastaviti naporno raditi i davati sve od sebe na terenu. Navijači su naša velika snaga, a meni su davali veliku podršku u posljednje tri godine. Sretan sam što sam potpisao novi ugovor do ljeta 2027. godine. Moja ljubav prema klubu nikada neće izblijediti“, rekao je bivši igrač Zagreba, Panathinaikosa i Hajduka pa dodao:

„Prošla sezona bila je povijesna za naš klub, baš kao i ona prethodna. Nadam se da ćemo tako govoriti i za ovu sada jer vjerujem da možemo osvojiti i Ekstraklasu i Poljski kup. Sretan sam što ostaje, tu sam jer želim još više trofeja. Vjerujte da ne mogu dočekati nastavak sezone.“

Dosad je u dresu Rakowa skupio 118 utakmica, osam pogodaka i 27 asistencija, što samo po sebi govori koliko je važan za momčad.

„Jako se dobro osjećam u Rakowu. Mislim da se mi kao grupa izvrsno slažemo na terenu i van njega. Naša najveća snaga je ta što smo svi na istoj valnoj duljini i što svi zajednički radimo na ostvarenju istog cilja. Mi smo momčad, ne skupina individualaca. Ne smatram se liderom ove momčadi, momčad je ta koja ovom klubu daje snagu.“

Kad je Fran došao, Rakow nije imao nijedan trofej u klupskoj riznici, a sad ih ima četiri.

„Najljepše uspomene su osvajanje dva Kupa. Prvi je bio poseban, bio je to moj prvi trofej, ali i prvi klupski. Osobno mi je to jako puno značilo. Drugi je također bio fenomenalan, osvojili smo ga na nacionalnom stadionu u Varšavi, bilo je to jako emotivno za naše navijače. Ja iskreno vjerujem da to možemo ponoviti i ove godine.“

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju Fran Tudor upisao je tri nastupa, a bio je i ključan igrač u pobjedi protiv Meksika (2:1) u prijateljskom ogledu igranom u SAD-u kad je prvo zabio, a onda i asistirao.

„Moji ciljevi su uvijek isti, a oni su pobjediti u svakoj sljedećoj utakmici. Neke osobne ciljeve iskreno ni nemam, sve uvijek podređujem momčadi, na meni je da uvijek dam sve od sebe i to je sve. Želim trofeje, a onda nakon tih trofeja, želim još trofeja. I to se nikada neće promijeniti.“ (I.A.S.)



Tagovi

Fran TudorRakow CzestochoweEkstraklasa

Ostale Vijesti