Poljska je raj – za Hrvate! (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.01.18. | 09:31

U poljskoj ligi igra 13 hrvatskih nogometaša, a hrvatski treneri vode dva najbolja kluba.

Trener vodeće momčadi poljske Ekstraklase, Romeo Jozak jučer je kompletirao dolaske Domagoja Antolića i Eduarda Da Silve u Legiju iz Varšave. Tako se broj hrvatskih igrača u poljskoj ligi popeo na 13, a kada na tu brojku još pridodamo dva hrvatska trenera, Jozaka i Nenada Bjelicu, koji vodi drugoplasirani Lech iz Poznana, možemo reći kako je Poljska postala „obećana zemlja“ za hrvatske igrače i trenere.

Mi smo se odlučili složiti najbolju postavu „poljskih“ Hrvata koji se natječu u najvišem rangu poljskog nogometa.

Na vratima se nalazi Oliver Zelenika koji je čak bio na popisu putnika za Svjetsko prvenstvo 2014. Kasnije je nakon Rudeša i Lokomotive stigao do Poljske, Lechije iz Gdanska u kojoj igra još jedan Hrvat, Mato Miloš, desni bek na posudbi iz Benfice.

Na lijevoj strani obrane stoji Dario Rugašević koji je u Piast Gliwice stigao iz rumunjskog Gaza, a prije toga je igrao za Cibaliju i Split. Na poziciji stopera nalaze se Ivan Runje iz Jagielonije i Zoran Arsenić koji je prošlog ljeta stigao u Wislu iz Osijeka.

Sredinom veznog reda ordinira bivši kapetan Dinama Antolić, Dinamovo dijete koje je u karijeri igrao samo za Dinamo i na posudbi u Lokomotivi. Na lijevom krilu igra Filip Jazvić (Arka Gdyna), a na desnom krilu Mario Šitum iz drugoplasiranog Lecha koji je u Poljsku stigao iz talijanske Spezije.

U napadu se nalazi Marko Kolar, koji je u Wislu iz Krakova stigao iz Intera i Lokomotive, Josip Barišić iz Piast Gliwica, a kojemu je to već treći klub u Poljskoj te Eduardo Da Silva, treći najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije.

Dudu je Hrvatsku napustio 2007., kada je iz Dinama prešao u londonski Arsenal. Kasnije je prešao u Šahtar u kojem se zadržao četiri sezone, zatim se vratio u Brazil, u Flamengo, pa opet u Šahtar, pa natrag u Brazil, u Atletico Paranaense, a Legija će mu biti šesti europski klub (u Hrvatskoj je osim za Dinamo igrao za Inter iz Zaprešića i Croatiju Sesvete).

U Poljskoj još igraju mladi Ivan Jukić iz Korone Kielce i Tibor Halilović, koji brani boje Wisle iz Krakova. 

(Foto: Legia Varšava)


Tagovi

Josip BarišićOliver ZelenikaDomagoj AntolićMario ŠitumEduardo da Silva

Ostale Vijesti