REUTERS/Stringer
REUTERS/Stringer

Političari Benzemi žele uzeti državljanstvo i Zlatnu loptu zbog izjava o Palestini, on prijeti tužbom

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.10.23. | 19:21

Politička petljanja ovih dana mnoge sportaše koštaju, u najmanju ruku, živaca

Francuski ministar unutarnjih poslova, Gérald Darmanin, raspravljao je na snimanju emisije "L'heure des pros 2" na CNewsu o vrućim temama, među kojima su bile: sigurnost Francuske, imigracija, ali i izraelsko-palestinski sukob. U potonjoj je spomenut i slučaj bivšeg nogometaša Real Madrida Karima Benzeme koji je u nedjelju objavio:

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Možemo prihvatiti palestinsku stvar, možemo željeti palestinsku državu bez želje da odrubljujemo glave židovskoj djeci u kibucima. G. Dray (bivši socijalistički zastupnik koji je kritizirao Zlatnu loptu 2022. jer nema poruke usmjerene na izraelske žrtve napada Hamasa 7. listopada ) potpuno je u pravu", rekao je Gérald Darmanin i dodao:

"Ovo je selektivna emocija. Kada imate snažan glas poput gospodina Benzeme, imate odgovornost kada tvitate."


Tamošnja političarka Valerie Boyer je na tu temu rekla da se Karimu Benzemi oduzme francusko državljanstvo i Zlatna lopta koju je osvojio prošle godine. Ona je članica francuske konzervativne stranke Les Republicans i napisala je:

"Karim Benzema je javno podržao Palestinu, a ministar Gerald Darmanin je potvrdio da je povezan s organizacijom Muslimanska braća. Podsjetimo, ta organizacija je političko-religijski pokret koji ima misiju da uvede islamske zakone širom svijeta. To je pokret koji želi ukidanje demokracije", tvrdi Boyer i dodaje:

"Ako su riječi ministra zaista točne, sankcije protiv Karima Benzeme jednostavno moraju biti pokrenute što je prije moguće. Prvo bi mu se trebala oduzeti Zlatna lopta, a zatim i državljanstvo. Ne možemo prihvatiti da čovjek s dvostrukim državljanstvom, a koji je svjetski poznat, obezvrjeđuje i izdaje našu državu."


Na sve to je, prema pisanju Le Parisiena, sada Benzema počeo razmišljati o tužbi Dermanina nakon što ga je povezao s Muslimanskim bratstvom.



Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Karim Benzema

Ostale Vijesti