Screenshot
Screenshot

Policajci potražili spas u Ninji

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 10:37

Inter ga je svojevremeno platio čak 45 milijuna eura, a najbolje dane svoje karijere proveo je u Rimu.

Posljednja momčad Prve indonezijske nogometne lige, Bhayangkara, osvojila je samo 10 bodova nakon 21 odigranog kola u ovoj sezoni. Ogroman je to podbačaj budući da je riječ o momčadi s najvećom tržišnom vrijednošću u ligi (5.82 milijuna eura), ali dosad su uspjeli ostvariti tek jednu pobjedu i sedam remija što ih je ‘zalijepilo’ za dno prvenstvenog poretka. U klubu su vjerojatno svjesni da im treba pravo malo čudo da izbore ostanak u ligi u kojoj se igra 34 kola, a da je vrag odnio šalu vidi se i po njihovom posljednjem potpisu budući da su do kraja sezone dogovorili suradnju s – Ninjom!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Radja Nainggolan od danas je i službeno novi igrač Bhayangkara, kluba za kojeg vjerojatno nikada ne bismo čuli da bivši belgijski reprezentativac nije odlučio doći u njihove redove. Budući da je od početka ove sezone bio bez kluba, neki su vjerojatno pomislili kako se 35-godišnji veznjak umirovio, ali ispostavilo se kako i dalje nije spreman kopačke objesiti o klin te će sada zaigrati u zemlji odakle vuče svoje podrijetlo.

Ninja, kako glasi njegov nadimak, je prve nogometne korake napravio u Germinal Beerschotu, a u Italiju, zemlju u kojoj je proveo najveći dio svoje nogometne karijere, stigao je sa samo 16 godina kad ga je za 120 tisuća eura dovela Piacenza. Pet i pol godina kasnije, u siječnju 2010., prešao je u Cagliari, a igrao je još za Romu i Inter prije nego se 2021. vratio u svoj rodni grad Antwerpen gdje je proveo narednih godinu i pol dana. U drugom dijelu prošle sezone igrao je za SPAL, ali nakon što nije uspio izboriti s klubom ostanak u Serie B, dogovorio je da na kraju sezone svatko ode svojim putem.

Nakon par mjeseci bez angažmana, Nainggolan, koji je najbolje dane svoje karijere proveo u Rimu (203 nastupa, 33 pogotka), sada će pred sam kraj igračke karijere osjetiti čari indonezijskog nogometa. Njegov novi klub, Bhayangkara, osnovan je prije svega 13 godina, a zanimljivo da im je nadimak Zaštitnici budući da je riječ o klubu koji je usko povezan s indonezijskom nacionalnom policijom. Osim što imaju problema s rezultatima, ono što muči čelnike kluba je i manjak navijača, a dovođenjem Ninje klub želi privući još više gledatelja na tribine, ali i izboriti ostanak u elitnom razredu indonezijskog nogometa.

Iako je Ninja od danas najveće nogometno ime koje je ikada zaigralo u Indoneziji, on će se ipak morati još malo potruditi ne bi li dostigao popularnost kakvu u zemlji koja broji 270 milijuna ljudi ima jedan hrvatski nogometa, a to je Marko Šimić. Princ od Persije ove je sezone postigao tek tri pogotka za svoju momčad koja se trenutno nalazi na devetom mjestu, ali njegove majstorije iz prethodnih sezona ipak nisu ostale nezapamćene.

Što se tiče Nainggolana, on će priliku za debi u novom klubu imati u petak kad njegova nova momčad gostuje kod SM Makassara (12 sati).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Radja Nainggolanindonezija

Ostale Vijesti