ADAM DAVY/Action Images
ADAM DAVY/Action Images

Poker trikova: Aubameyang postao prvi nogometaš u 21. stoljeću sa hat-trickovima u čak četiri najjače lige Europe

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.02.22. | 16:52

Gabonski napadač je za vikend zabio Valenciji tri gola i tako ispisao novo poglavlje povijesti hat-trickova

Jedna od zabavnijih priča zimskog prijelaznog roka bila je ona Pierrea-Emericka Aubameyanga. Gabonski je napadač, naime, poželio promijeniti sredinu nakon što više nije bio zadovoljan razvojem situacije na Emiratesu pa je pod izlikom obiteljskog putovanja u Barcelonu otišao dogovoriti posao s Barcelonom. Nakon šetnje na Barceloneti pa ručka na La Rambli, Aubameyang je poveo obitelj i do gornjih etaža Nou Campa gdje se predsjedniku Joanu Laporti požalio na uvjete života u Londonu i nudio svoje argumente za dolazak u svlačionicu Barcelone. Očito nije bio toliko uvjerljiv budući da su u prvi mah pregovori propali. No, u finišu prijelaznog roka, u Barçi su ipak shvatili da bi im dobro došao napadač pa su snuždenog napadač ipak priveli u svoje redove i – pogodili.

Jer 32-godišnjak je do sada zabio tri pogotka u dresu Blaugrane i to sva tri proteklog vikenda u derbiju protiv Valencije zbog čega se upisao u povijesne knjige kao jedini igrač koji je u 21. stoljeću uspio postići hat trick u četiri od pet najboljih europskih liga. Prvo mu je to pošlo za nogom 2012. godine u francuskoj ligi kada je kao član St. Etiennea zabio tri komada u 4:2 pobjedi nad Lorientom.

Najplodniji je bio na njemačkom tlu. Prvi puta se titulom trostrukog strijelca u Bundesligi okitio u dresu dortmundske Borussije kada je njegova momčad slavila s 4:0 na gostovanju kod Augsburga. Dvije godine kasnije je i Borussiji iz Mönchengladbacha također zabio hat trik u 6:1 slavlju. Istu stvar je ponovio protiv HSV-a 2016. u pobjedi 5:1, kao i 2017. kada je ponovno nesretnoj Borussiji M. sprašio tri komada u mrežu.

Za Arsenal je pak hat trik postigao u veljači prošle godine kada su Topnici s 4:2 svladali Leeds. Sada mu još nedostaje da se jedino u Serie A uknjiži u trostruke strijelce. Zabijao je Aubameyang hat trickove i u reprezentativnom dresu, u kvalifikacijama za SP 2014. u Brazilu napunio je mrežu Nigeru u trijumfu 4:1.

U Europskoj ligi je ima zabilježena dva hat tricka, jedan za Borussiju D. i jedan za Arsenal, dok je u Ligi prvaka u pobjedi Borussije nad Benficom 4:0 također bio potpisan kod tri gola.

 Piše: Petar Zobec


 


Tagovi

Pierre-Emerick AubameyangBarcelonaArsenalBorussia DortmundSt. Etienne

Ostale Vijesti