GONZALO FUENTES/Action Images
GONZALO FUENTES/Action Images

Poker golova Mbappea! Crnogorci šokirali Nizozemce! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 22:34

Kazahstanci nisu imali šanse, a Crnogorci su se junački vratili u utakmicu.

Francuska je s 8:0 pregazila Kazahstan i osigurala nastup u Katru gdje će braniti naslov svjetskih prvaka. Prvo ime večeri bio je najbolji mladi igrač prošlog Mundijala Kylian Mbappe s četiri pogotka. Crnogorci su u Podgorici u završnici susreta šokirali Nizozemce brzim pogotcima i izborili remi rezultatom 2:2. Tako su odabranici Miodraga Radulovića igračima Oranja onemogućili da se još večeras direktno plasiraju na Mundijal.

Susret na Parku prinčeva od starta je išao jednim smjerom. U 6. minuti imali smo brzu akciju Benzeme i Thea Hernandeza po lijevoj strani, lopta je ubačena u sredinu, a tamo hladnokrvno poentira Mbappe – 1:0. Pogodak pogledajte OVDJE.

Šest minuta kasnije već je 2:0. Ovoga puta u ulozi asistenta je Kingsley Coman. Kounde je poslao sjajnu dubinsku loptu za Bayernovog krilnog napadača, ovaj je zaobišao istrčalog golmana i nesebično poslužio Mbappea. Pogodak pogledajte OVDJE.

Već u 32. minuti Mbappe kompletira hat-trick, ponovno je ubacio Coman s desne strane, a mladi velemajstor vješto je poentirao glavom. Pogodak pogledajte OVDJE.

U 55. i 59. minuti s dva pogotka Karima Benzeme već je visokih 5:0. Naročito je lijep bio peti gol nakon ubojitog duplog pasa s Mbappeom, tko zna, možda ćemo ovaj tandem dogodine gledati u Realu. Pogodak pogledajte OVDJE.

Šesti i sedmi pogodak postigli su Rabiot i Griezmann, a konačnih 8:0 svojim četvrtim pogotkom postavio je Mbappe. Pogodak pogledajte OVDJE.

Situacija u skupini D je jasna, Francuzi idu Katar, dok će se za baraž u posljednjem kolu boriti Finci i Ukrajinci. Finska za tri dana dočekuje Fransusku, dok Ukrajinci idu u goste Bosancima.


U Podgorici je djelovalo da će gosti iz Nizozemske upisati rutinsku pobjedu. U vodstvo ih je doveo Depay s bijele točke u 25. minuti, a drugi Depayev pogodak došao je u 54. minuti nakon niskog ubačaja Interovog beka Denzela Dumfriesa. Pogodak pogledajte OVDJE.

Do 82.minute na semaforu je stajalo 0:2, ali Crnogorci se vraćaju s dva brza pogotka i dolaze do jednog boda u večerašnjem ogledu s favoriziranim suparnikom. Izjednačujući pogodak igrača FK Voždovca Nikole Vujnovića u 86. minuti pogledajte OVDJE. Prvi gol za Crnogorce postigao je Boavistin Ilija Vukotić.

Situacija u skipini G je sada poprilično komplicirana, Nizozemci će u posljednjem kolu dočekati Norvežane, a Turci dolaze na gostovanje Crnogorcima. Tri prvoplasirane momčadi nemaju što kalkulirati, moraju ići po pobjedu.



Tagovi

Kylian MbappéFrancuskaNizozemskaKvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ostale Vijesti