„Pokazali ste da ste bez Kriminalca nitko i ništa“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.06.19. | 14:35

Udruga Dinamo - to smo mi priopćenjem se oglasila na povratak Zorana Mamića u klub.

Dodatno produženje agonije oko Dinama odgovornost je onih koji su u borbi za svoje unosno plaćene fotelje nametnuti članovima Kluba. Ovim potezom dodatno ugrožavaju stabilnost i vjerodostojnost Dinama, u vremenima dok se sva moderna društva i države bore protiv organiziranog kriminala i pljačke.

Čovjek koji je osuđen nepravomoćno na četiri godine i 11 mjeseci zatvora sada komotno može biti u poziciji da ponovi neko od ranije počinjenih djela. Vjerujemo da će to biti kratko roka s obzirom na to da donošenje pravomoćne presude za pljačku Kluba mora biti do kraja rujna 2019. godine.

Ovakav potez imenovanja u Dinamu odgovornost je i vladajućih struktura u gradu Zagrebu i državi. Do ovakve pljuske svim Dinamovcima ne bi došlo da gradski ured za upravu ne štiti višegodišnje kršenje zakona u Dinamu. Mogli su već odavno naložiti usklađivanje Statuta Dinama sa Zakonom o Udrugama za što se Udruga “Dinamo to smo mi” bori pravnim metodama u močvari birokracije. Da su samo riješili podneske koje, nastavno na one Građanske inicijative “Zajedno za Dinamo” i inicijative “Za naš Dinamo”, šaljemo, svega ovog ne bi bilo. Dinamo bi danas imao legalno izabrano vodstvo koje štiti interese Kluba, a ne radi za osobnu korist interesnih skupina.

Isto tako, sa svime su upoznati i u Ministarstvu Uprave, te Središnjem državnom uredu za sport koji tek gledaju kako se provodi pljačka Dinama i izrugivanje pravne države Hrvatske.

Zato ne čudi da mnogima Dinamo ne znači više ništa i ne vide poveznicu s tim Klubom. Lijepe slike od prošle sezone pokazale su da je malo potrebno da se počne vraćati teško izgubljeni identitet Dinama u Zagrebu. Ovakvim suludim imenovanjem i taj teško stečeni temelj srušen je preko noći.

Mi od naše borbe za Dinamo kao Klub svih članova nećemo odustati, a u narednim danima tražit ćemo i pravnu odgovornost svakog člana Skupštine, Uprave i Izvršnog odbora Dinama za sve što su Klubu napravili. Srećom za sve nas vrlo brzo doći će pravomoćna presuda te novi procesi koji će omogućiti da kriminalci završe tamo gdje i trebaju.

 

(foto: Dinamo - to smo mi, Pixsell)


Tagovi

Zoran MamićUdruga Dinamo to smo miDinamo Zagreb

Ostale Vijesti