Modri s dvojicom napadača u bitku za Transilvaniju

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.08.20. | 10:23

Određene finese po pitanju startnih 11 večeras još su relativna nepoznanica.

Pogledajte TEČAJ za utakmicu Cluj-Dinamo. (Arena Sport 1, 20:00)

Dinamo od 20 sati kreće u novu europsku sezonu. Protivnik je Cluj, klub iz najvećeg grada regije Transilvanije, aktualni prvak Rumunjske i momčad koja će Modre od prve minute staviti na poprilično iskušenje.

Ove specifične sezone neće biti uobičajenog ‘’zagrijavanja’’ u vidu nazivno lakšeg protivnika, a činjenica da se igra samo jedna utakmica i to na gostujućem terenu, čini ovo pretkolo još većim izazovom. Ne uspije li, Dinamo će pred sobom imati zadatak izboriti se za Europsku ligu, a pojedu će morati izboriti bez jednog od najistaknutijih pojedinaca minule sezone, Poljaka Damiana Kadziora koji će izostajati radi ozljede.

Trener Zoran Mamić dao je natuknuti kako se radi o veoma ozbiljnoj momčadi koja je namučila kasnijeg pobjednika Europske lige Sevillu, ispavši samo na gol u gostima. Sama ta činjenica dovoljan je poziv na oprez, no Dinamov strateg najavio je kako se namjerava postaviti kao momčad koja ide na pobjedu od prve minute.

Najjača strana Rumunja su prekidi i skok-igra, što su u dobroj mjeri pokazali i u prvom pretkolu svladavši na strani maltešku Florianu. S druge strane, znamo kolika boljka upravo taj segment igre zna biti hrvatskim klubovima i reprezentacijama.

Stanje forme Dinamove momčadi u ovom je trenutku bolja u odnosu na period neposredno nakon pandemijske stanke, što se vidjelo u prva dva kola prvenstva, a to je ključno uoči cilja kojeg je Mamić jasno postavio, a to je ponovni ulazak u Ligu prvaka.

Što se postave tiče, nije još otkriveno hoće li Bruno Petković startati od početka s obzirom da nije jasno je li spreman za svih 90 minuta. Slično se navijači pitaju kad se radi o Lovri Majeru uzevši u obzir njegov recentni igrački procvat, no odgovor na ta pitanja trebati pričekati 20 sati. Za ono najvažnije, nastavljaju li Modri u novi stadij borbe za najjače europsko nogometno natjecanje, minimalno dva sata više.  

(Marko Lukunić/Pixsell)

 


Tagovi

pretkolo Lige prvakaLovro MajerBruno PetkovićZoran MamićLiga prvakaDinamo ZagrebCluj

Ostale Vijesti