REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Pogbi se smiješi četverogodišnja suspenzija, Anguissa nije na prodaju, 'bodycam' uoči utakmice kao novost na terenima Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.12.23. | 08:05

Derbi kola igra se u petak, što je prilično čudno za Serie A. Ali, ako su mogli ove sezone Dinamo i Hajduk, zašto ne bi mogli Juve i Napoli?

Nije baš uobičajeno da se derbi kola u nekoj od Liga petice igra u petak, ali nekad se i to mora dogoditi. Zanimljivo, ove sezone su Dinamo i Hajduk odigrali utakmicu u petak, bilo je to u prvom kolu aktualne sezone, a tog 21.srpnja su su Splićani s 2-1 bili bolji od aktualnog hrvatskog prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na otvaranju 15. kola Serie A ovog će petka (20.45 sati, Arena Sport 4) snage odmjeriti Juventus i Napoli. Sudar je to najtrofejnije talijanske momčadi i aktualnog prvaka, s tim da Stara dama u ovaj ogled ulazi kao drugoplasirana momčad Serie A s 33 boda (dva manje od vodećeg Intera), dok je Napoli trenutno peti s čak devet bodova manje od svojeg današnjeg protivnika.

Dan uoči ogleda, talijanski mediji prilično su se raspisali o derbiju kola. Prva vijest u svim talijanskim sportskim medijima je ponovno Paul Pogba, a novi momentum u priči oko suspendiranog Francuza je taj da je Gazzetta dello Sport otkrila kako će talijanski sportski tužitelji zatražili četverogodišnju zabranu igranja za Juventusovog veznjaka koji je optužen za uzimanje dopinga.

Ako se to ostvari, bio bi to svojevrsni kraj karijere za Paula Pogbu budući da će on za svega par mjeseci proslaviti svoj 31.rođendan.

Od ostalih vijesti valja naglasiti kako je Juventus spremio malo iznenađenje za svoje navijače. Naime, za vrijeme zaigravanja jedan njihov igrač (prije utakmice će se odlučiti tko točno) nosit će bodycam, odnosno kameru na tijelu, dok će se ona skinuti prije početka utakmice budući da propozicije zabranjuju igru s njom. DAZN, koji nije baš na dobrom glasu među navijačima, će radi ovoga sigurno dobiti ‘plusić’…

Možda se ne zna tko će nositi bodycam, ali se zna tko neće, a to je Timothy Weah. Amerikanac će, javlja Goal Italia, definitivno propustiti utakmicu protiv Napolija, baš kao što Mazzarri neće moći računati na Ruija. Osimhen bi pak trebao zaigrati, s tim da Nigerijac još uvijek nije na svojih 100 posto.

Unazad nekoliko dana u talijanskim se sportskim medijima moglo pročitati kako je Juventus pokazao interes za veznjakom Napolija Andréom-Frankom Zambom Anguissom, ali uprkos njihovoj želji, taj transfer se ove zime neće dogoditi. De Laurentiis, po najnovijim inforamcijama Talijana, o takvoj mogućnosti ne želi ni pričati…

Što se tiče očekivanih sastava i formacija, većih iznenađenja ne bi trebalo biti. Juventus će utakmicu započeti u njima prepoznatljivom 3-5-2 sustavu, dok će Mazzarri odgovoriti s 4-3-3 sustavom.

Očekivani sastavi:

Juventus (3-5-2): Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostić - Chiesa, Vlahović.

Napoli (4-3-3): Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Ostigard, Juan Jesus - Anguissa, Lobotka, Zielinski - Politano, Osimhen, Kvaratskhelia.



Tagovi

JuventusNapoliSerie AItalijaPaul PogbaFrank AnguissaMassimiliano AllegriWalter Mazzarri

Ostale Vijesti