Roma poklonila bizaran gol mrskom rivalu za spas od poraza (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.01.20. | 20:27

Tek nas navečer očekuje najveća poslastica talijanskog nogometa ovog vikenda.

U utakmici koju u Italiji zovu ''Derby della Capitalle'' Roma i Lazio remizirali su 1:1 na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Vučica je povela u 26. minuti. Po lijevoj su strani opušteno kombinirali Spinazzola, Kluivert i Smalling, a lopta je u jednom trenutku došla do Bryana Cristantea. On šalje nekih 40 metara dugu ''svijeću'' u samo srce kaznenog prostora. Tamo prvi na lopti bosanskohercegovački reprezentativac i kapetan te reprezentacije, Edin Džeko, koji glavom loptu posprema u gol. Istina, pogodak ide malo na dušu albanskog vratara Thomasa Strakoshe, koji nije pravovremeno i dovoljno odlučno izišao s vrata u susret lopti.

 

 

No ubrzo dolazi do izjednačenja, i to na prilično apsurdan način. Gosti su izveli korner s lijeve strane, lopta je letjela prema drugoj stativi, gdje ju je na trenutak očistio domaći branič Davide Santon. Bar se tako činilo, s obzirom da je lopta uletjela okomito u zrak, a na putu prema dolje vratar Gomez je nije uspio boksat, već je to učinio veoma traljavo. Ona se potom vratila nazad prema zoni gola, a ni vratar domaćina ni Chris Smalling nisu je uspjeli očistiti, već je njihovu smušenost iskoristio Frencesco Acerbi i upisao su u strijelce ''ni orao ni kopao''.

 

 

Fonseca je probao s tri zamjene u zadnjih deset minuta, no do pobjede nije došao. Nebesko-plavi i dalje imaju čitavih sedam bodova prednosti nad gradskim rivalima, i to uz utakmicu manje.

U večernjem terminu od 20:45 igra se derbi kola Napoli – Juventus.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Leonardo SpinazzolaChris SmallingCiro ImmobileEdin DžekoPaulo FonsecaDerby della CapitaleLazioRoma

Ostale Vijesti