Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Podatak koji je frapantan: Slaven Belupo je u jednom segmentu bolji od Hajduka?!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 08:00

Nevjerojatno zvuči činjenica da su Koprivničanci efikasniji od Splićana ove sezone

Pet mjesta dijeli Hajduk i Slaven Belupo na tablici Hrvatske nogometne lige, Bijeli su veliki favoriti u dvoboju koji se igra ove nedjelje na Poljudu i samo pobjeda održava ih u igri za prvu poziciju koju su dugo držali. Međutim, sa samo tri boda u četiri posljednja susreta, pomalo su je izgubili i sada je Rijeka na vrhu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduku preostaje nadati se kiksevima konkurencije i pobjeđivati manje utakmice u seriji što je najglasio trener Mislav Karoglan. Nema još uvijek Marka Livaje koji će preskočiti najmanje još dva susreta u prvenstvu zbog ozljede, a Slaven Belupo na Poljud dolazi sa samopouzdanjem jer je dobio dvije utakmice na startu proljeća.

Poznata je priča o Hajdukovoj neefikasnosti ove sezone, često su pobjeđivali s minimalnih 1-0, igra je bila takva da su nastojali zabiti pogodak te onda se povući. A to obično zna biti mač s dvija oštrice, što se osjetilo u posljednja dva susreta s Rijekom i Osijekom.

Frapantan podatak je da je Slaven Belupo zabio više golova od Hajduka ove sezone, to je fakt u koji je teško povjerovati. Bijeli su dali 27 golova iz 21 utakmice, dok su Koprivničanci zabili jedan više (28).

Hajdukov najbolji strijelac je Livaja sa sedam pogodaka, dok je za sastava Roya Ferenčine vezni igrač Benedik Mioč zabio čak osam, iza njega je centarfor Tomislav Štrkalj sa pet postignutih golova.

Livaja je prethodnih sezone zabijao više, više je i vukao momčada svojim golovima i asistencijama, ali prije svega liderskog pojavom na terenu. A Slaven je na polusezoni ostao bez Arbera Hoxhe koji je dao četiri pogotka, no preselio se u Maksimir.

No, da ne bude sve tako crno po Bijele, govori statistika primljenih pogodaka. Hajduk se diči najboljom obranom koja je primila samo 13 golova, dok je Slaven Belupo primi gotovo tri puta više (37). Tu leži razlog Hajdukova optimizma da bi se ponovno mogao vratiti na pobjedičku stazu s napadom koji je predvoditi Nikola Kalinić, a naprijed se vraća i Emir Sahiti koji je sa četiri pogotka drugi strijelac splitskog kluba.

Hajduku je nasušno potrebna pobjeda u dvoboju sa Slavenom koji sanja da bi mogao na kraju sezone do četvrtog mjesta. Osim toga, Bijeli su dva puta ove sezone svladali Koprivničance, ali se oni mogu dičiti da su trenutno efikasniji od Hajduka nakon što su napunili mrežu otpisanog Rudeša rezultatom 4-0. Oni nemaju što izgubiti na Poljudu, vjerojatno će se čvrsto postaviti i pokušavati prijetiti iz kontre, a Hajduk ima veliki imperativ pobjede koju navijači čekaju.



Tagovi

HajdukSlaven BelupoMislav KaroglanRoy FerenčinaMarko LivajaNikola KalinićBenedik MiočTomislav ŠtrkaljHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti