ANTONIO BRONIC/Action Images
ANTONIO BRONIC/Action Images

Počinje rat za Brekala! Želi ga i 'transfer čarobnjak'

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.04.21. | 11:07

Hrvatski reprezentativac iz Wolfsburga sve traženija roba na nogometnoj tržnici

Jučer su talijanski mediji izvjestili, a Germanijak prenio, da je Atalanta opet zagrizla za Josipa Brekala, a sada se još jedan ozbiljan klub uključio u trku za hrvatskog reprezentativca.

Današnje informacije s Apenina govore da je Atalanta dobila ozbiljnu konkurenciju iz Francuske. Tamošnji hit prvenstva. Lille. također želi Brekala na ljeto. Iako se ne spominju cifre koje su dva kluba spremni platiti za hrvatskog reprezentativca iz Wolfsburga, očigledno je da počinje rat za potpis sjajnog hrvatskog veznjaka

Lille je specifičan klub koji se ove sezone iznad svih očekivanja bori za titulu sa skupocjenim Paris Saint Germainom. Trenutačno dijele prvo mjesto na ljestvici, a danas ih očekuje međusobni okršaj u kojem bi trka za prvaka mogla doživjeti prijelomnu točku.

Lille je poznat po možda i najboljoj skauting službi u Francuskoj što je najviše zasluga 'transfer čarobnjaka' Luisa Camposa.

Riječ je o Portugalcu koji je nekad bio blizak suradnik Josea Mourinha u Real Madridu i za kojeg kažu da ima najbolji nos i suradnike za lov na mlade igrače. On je napravio onu čuvenu Monacovu generaciju sa Mbappeom, Fabinhom, Lemarom, Bernardom Silvom, Bakayokom, Mendyjem... On je u Lilleu lansirao Nicolasa Pepea koji je prodan u Arsenal za 80 milijuna eura i Victora Osimhena koji je otišao u Napoli za 70 milijuna eura. Rafael Leao je prodan u Milan za 29,5, Gabriel u Arsenal za 26, a Thiago Mendes u Lyon za 22 milijuna eura.

Sve što Campos dotakne pretvara u zlato, a zahvaljujući njemu Lile sad ima veliki kapital u Jonathanu Davidu, Renatu Sanchesu, Jonathanu Ikoneu, Svenu Botmanu, Jonathanu Bambi, Boubakaryiju Soumareu, Mikeu Maignanu, Yusufu Yaziciju... Sve su to igrači koji vrijede po 30 i kusur milijuna eura i koji će vjerojatno u narednih godinu dvije preći u bogatije i jače klubove.

Zato Campos gleda unarijed i traži zamjene u vidu relativno mladih nogometaša čija kvaliteta i vrijednost bi dodatno skočili poslije nekog perioda u Lilleu. Tu se našlo i Brekalovo ime. On bi mogao biti zamjena za Ikonea ili Bambu koji će narednog ljeta imati brojne atraktivne ponude. Mladi Hrvat ima ugovor sa Wolfsburgom do ljeta 2023. što znači da na kraju ove sezone dostiže tržišni vrhunac kada bi ga njemački klub mogao prodati po najvećoj cijeni. Ako ga zadrže a on ne produlji ugovor, u ljeto 2022 bi cijena bila manja jer bi igrač ulazio u posljednju godinu ugovora.


Tagovi

Josip Brekalo

Ostale Vijesti