Pobjegao iz Crvene zvezde, pa Škotima otvorio dušu: "To mi je najgore iskustvo u karijeri!"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.08.15. | 15:04

"Znam da će i ovdje navijači reći da sam bio loš ako ne igram dobro, ali barem mi neće zviždati i tražiti da napustim zemlju. Eto koliko su oni u Srbiji ekstremni", tvrdi Joshua Parker.

Joshua Parker, napadač iz Antigve i Barbude, otočne države na granici Karipskog mora i Atlantskog oceana, od siječnja ove godine bio je član Crvene zvezde. No prije nekoliko dana otišao je na posudbu u škotski Aberdeen, nakon čega mu je izgleda pao kamen sa srca.

Naime, odmah po dolasku na Otok, Parker je otvorio dušu za škotske medije i otkrio da mu je igranje u Zvezdi bilo najgore iskustvo u karijeri.

„Ne znate što je stroga publika dok ne odete u Beograd. Ništa se ne može mjeriti s pritiskom kojeg igrači tamo osjećaju. Osjeti se na treneru i čelnicima kluba da se plaše navijača. Pod ogromnim su pritiskom, a navijači praktički upravljaju klubom“, kazao je Parker.

Iako je u proljetnom dijelu prošle sezone zabio samo dva gola i već tada bio na meti kritika, Parker tvrdi da je sve loše krenulo poslije ovoljetne europske utakmice s Kairatom iz Kazahstana.

„Igrali smo u Beogradu protiv Kairata i bio sam među najboljim igračima na terenu, ali momak iz jednih novina koji me ne voli napisao je da „Parker ne bi smio igrati za Crvenu zvezdu“. U idućoj utakmici cijeli stadion mi je zviždao. Oko 40.000 ljudi mi je zviždalo! To je bilo najgore iskustvo u mojoj karijeri. Ali kada jednom prođete nešto takvo, onda ste kasnije spremni na sve. To vam garantiram milijun posto.“

Ovaj 24-godišnji ofenzivac već je bio na Otoku. Prošao je omladinski pogon QPR-a, a kasnije je igrao za engleske niželigaše. Uslijedila je uspješna sezona u slovenskim Domžalama, te nesretnih šest mjeseci u Zvezdi.

„Kada sam došao u Aberdeen, opet se osjećam slobodnim. Kao da sam započeo novi život. Znam da će i ovdje navijači reći da sam bio loš ako ne igram dobro, ali barem mi neće zviždati i tražiti da napustim zemlju. Eto koliko su oni u Srbiji ekstremni“, zaključio je Parker.


Tagovi

Joshua ParkerCrvena zvezdaAberdeen

Ostale Vijesti