Germania Sport
Germania Sport

Pobjedom u Klagenfurtu prema karti za proljeće

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.11.20. | 09:53

Modri su nakon tri utakmice predvodnici grupe, a danas će probati iskoristiti priliku da na tom mjestu i ostanu.

Dinamo u četvrtak s početkom od 18:55 igra gostujuću utakmicu protiv Wolfsbergera u sklupu četvrtog kola grupe K Europske lige.

Modri su na sebi nesvojstven način nakon pola puta osigurali prvu poziciju, s dva remija bez golova i minimalnom pobjedom u posljednjoj utakmici prije stanke protiv današnjeg protivnika. Bilo je tu svega, obranjenih jedanaesteraca, sreće u vidu dekoncentracije protivnika pred Livakovićevim golom, ali trenutno je važeći podatak da je Dinamo jedini klub koji nije primio gol u dosadašnjem tijeku Europske lige.

Loša vijesz za Zorana Mamića jest ta da radi ozljede mišića večeras neće moči računati na najboljeg ovosezonskog strijelca Marija Gavranovića, ponajviše kako bi bio spreman za sljedeće kolo i Rotterdam. Zaigrat će Bruno Petković koji ima žuti karton, te mu večeras prijeti eliminirajući za narednu utakmicu.

Ono što je posebno bitno jest da nema problema sa pozitivnima na koronavirus. Male posljedice vuku Kastrati i Majer, a oporavljenici od ozljeda su Franjić i Perić.

„Ova nam utakmica može odrediti smjer u Europskoj ligi. Ulazimo u nju ofenzivno i s namjerom da pobjedimo.“, bio je jasan Mamić.

I današnje domaćine muče stanoviti problemi, pogotovo s ozljedom važnog igrača u zadnjem redu. U subotnjem prvenstvenom okršaju protiv Altacha trener WAC-a Ferdinand Feldhofer je poslao na teren momčad u 3-5-2 formaciji, što je promjena u odnosu na uobičajen sustav igre.

Prema najavama bi Mamić mogao istrčati s oba mlada veznjaka tek od ove sezone gurnutih ''u vatru'', Jakića i Franjića. Vjerujemo da će mladići dobro odreagirat, Franjiću nije dugo trebalo, a Jakić nakon kraćeg razdoblja prilagodbe blista. Na kapetana Ademija ne treba trošiti riječi, a iza Oršića i Petkovića igru će graditi sad već ''veteran'' Lovro Majer.

Za nadati se je da poraz u prvenstvenoj utakmici u Gradskon vrtu neće ostaviti prevelike posljedice na igrače, no ako se gleda unaprije ne bi trebalo biti problema. Odgođen je derbi protiv Hajduka i Zoran Mamić ima odličnu priliku za restart s uskoro potpuno oporavljenim igračima. Neka ga obilježi s tri boda iz Klagenfurta.


 

 

 


Tagovi

Dinamo ZagrebWolfsbergerEuropska liga

Ostale Vijesti