REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Pobjednička formula: Milan produljuje suradnju sa Piolijem

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.11.21. | 20:22

Talijanski stručnjak je hit na San Siru, ostaje još dvije godine

Otkako je preuzeo klupu 2019. godine, situacija se u Milanu krenula kretati na bolje.

Posrnuli velikan je polako počeo graditi nešto bolji roster, igra na terenu je dobila jasnu konturu i bilo je samo pitanje vremena kada će Rossoneri opet krenuti prema vrhu Serie A. Nakon prošlogodišnje treće pozicije koja im je donijela Ligu prvaka, u Milanu je krenula lagana euforija. Dani slave opet kucaju na vrata, a glavna figura tog kopernikanskog obrata je trener, Stefano Pioli.

Stoga nije za čuditi da su čelnici milanskog kluba brže-bolje odlučili produljiti suradnju sa svojim miljenikom i obvezati ga na još nekoliko godina vođenja Rossonera. Prema informacijama koje dolaze iz talijanskih medija, Pioli je produljio suradnju na još najmanje dvije godine uz mogućnost produljenja na još jednu. Prevedeno Pioli ostaje trener do 2023. Ili 2024. godine.

Prilikom potpisa, strateg nije krio zadovoljstvo. “Ponosan sam na posao koji sam obavio do sada uz dobre odnose sa Upravom i igračima...“, kazao je Pioli.

Inače, ovaj Talijan je stigao u Milan iz Fiorentine, a ranije je vodio i Lazio, Sassuolo i Bolognu, što ga čini iznimno kompetentnim za posao koji trenutno obavlja. Uostalom, ovog tjedna je otvorio mogućnost prolaska skupine Lige prvaka kasnim pogotkom u teškoj utakmici protiv Atletico Madrida, što je dodatno razgolicalo maštu gladnih navijača.

Situacija je sjajna i u prvenstvu. Milan je nakon 13 kola u egalu s Napolijem. Scudetto je daleko, ali čini se da neki drugi vjetrovi pušu na San Siru. Vidjet ćemo koliko će ih daleko ti nanosi odnijeti.



Tagovi

MilanStefano PioliSan Siro

Ostale Vijesti