REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Po jednom je detalju ova utakmica opet povijesna

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 05.12.22. | 09:30

Prvi će put u nokaut fazi Hrvatska igrati protiv momčadi s drugog kontinenta

Hrvatska u 16 sati u Kataru igra protiv Japana za plasman u četvrtfinale SP-a. Iako Vatreni u svojoj kolekciji imaju svjetsku broncu iz 1998. i srebro iz 2018., ova će utakmica ipak po jednom detalju biti povijesna. Naime, hrvatska dosad nikad u nokaut fazi nije igrala protiv reprezentacije s drugog kontinenta, do medalja je stigla preko Europljana. U Francuskoj 1998. u osmini finala pobijedili smo Rumunjsku (1:0), Njemačku (3:0) u polufinalu izgubili od Francuske (1:2) i u borbi za broncu svladali Nizozemsku (2:1). Prije četiri godine u Rusiji, nakon grupne faze, Hrvatska je izbacila Dansku pa Rusiju nakon raspucavanja s bijele točke, Englesku pobijedila 2:1 u produžecima te u finalu izgubila od Francuske 2:4.

Japan je, dakle, prva neeuropska reprezentacija koja stoji Hrvatskoj na putu u drugome krugu svih dosadašnjih mundijala, ali sigurno nije jedina. Naime, ako prođemo, protivnik će biti ili Brazil ili Južna Koreja, a potencijalni suparnik u polufinalu mogla biti biti Argentina, ako mi dođemo tako daleko, a Messi i društvo izbace neugodnu Nizozemsku. No, nećemo trčati pred rudo, uzmimo ovo tek kao zanimljiv podatak u zagrijavanju za susret s Japanom, koji nam je sad poput finala. (T.N.)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijajapanska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Zlatko Dalić

Ostale Vijesti