Foto: Jure Lučić
Foto: Jure Lučić

Pločani Hajduk autogolom pogurali do prolaza, Sahiti na kraju potvrdio pobjedu

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 31.10.23. | 15:55

Splićani su teškom mukom došli do pobjede, na kraju je bilo 0-2

Hajduk se teže od očekivanog plasirao u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa, pobjedom 2-0 nad Jadranom u Pločama na istinskoj fešti pred oko 3500 ljudi. Kad Hajduk nije sam mogao zabiti jer raspoložen je dio domaći vratar, onda je Jadran u 73. minuti Splićanima darovao pobjedu autogolom. Pokazalo se da je momčad Miše Krstičevića čvrsta i organizirana, dobro je namučila Hajduk i Bijelima nije ponudila samopouzdanje pred dvoboj s Rudešom koji još nema pobjedu u prvenstvu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon 366 dana na vrata Hajduka se vratio Lovre Kalinić koji se oporavio nakon operacije. Eto, priliku mu je dao trener Hajduka Mislav Karoglan, a ponovno je dobio i kapetansku vrpcu.

Prvu ozbiljniju situaciju vidjeli smo tek u desetoj minuti kada je Aleksandar Trajkovski ubacio za Tina Blaža Lauša, ali je na kraju bio samo korner.

Malo nakon toga je pred vrata izašao Trajkovski, ali je Oliver Kalac obranio. Vratar domaćih istaknuo se i malo nakon toga kada je zaustavio volej Anthonyja Kalika sa 25 metara.

Hajduk je pokušavao doći do gola, pucao je u 22. minuti Marko Livaja sa 18 metara, opet je obranio Kalac, u blizini se našao Trajkovski na odbijancu, ali ga je vratara domaćih osujetio. Osjete se geni, jer Oliver je sin legendarnog Željka Kalca, koji je bio sjajan vratar australske reprezentacije, a branio je je i za Milan.

U 29. minuti je Max Galić pokušao iznenaditi s centra Kalinića koji je bio daleko od vrata, no lopta je otišla iznad grede.

U samoj završnici još je jednom Kalac odlično intervenirao, obrani je zicer Livaji koji je mogao birati kut, ali nije dobro naciljao pa se australski Hrvat ponovno istaknuo.

Na startu drugog dijela Karoglan je uveo Fahda Moufija i Mihaela Žapera koji je uskoro imao dobru šansu, ali je pucao visoko preko vrata.

Nevjerojatno je što je Livaja promašio u 55. minuti, doduše bio mu je smanjen kut za šut, ali je iz blizine pogodio samo vanjski dio mreže. Malo nakon toga pucao je i Diallo, ali je Kalac opet bio na mjestu.

Zaprijetili su potom i gosti, pucao je sa više od 20 metara Glavina, ali se Kalinić nije dao iznenaditi.

Kad Hajduk nije uspio sam probiti Jadran, napravio je to sam domaćin autogolom nespretnog Martića koji je ubačaj Pukštasa spremio u vlastitu mrežu i olakšao Splićanima put do plasmana dalje. Na kraju je je Emir Sahiti samo potvrdio pobjedu na asistenciju Moufija.

JADRAN LP - HAJDUK 0-2 (0-0)

Ploče. Igralište Jadranovo. Gledatelja 3500. Sudac: Dario Kulušić. Pomoćnici: Goran Perica i Stipe Brajković (svi iz Šibenika). Četvrti sudac- Mateo Erceg (Pristeg). 

Strijelci: 0-1 (Martić 72.-autogol), 0-2 – Sahiti (90., Moufi)

Jadran LP (4-1-4-1): Kalac – Krešić (od 69. Listar), Martić, Rodin, Šujić, - Raguž - Glavina, I. Čepo (od 82. Žderić), Glavina (od 82. Škorlić), Kuqi, Manenica – Galić (od 64.N. Čepo). Trener: Mišo Krstičević.

Hajduk (4-2-3-1): Kalinić – Mikanović (od 46. Moufi), Uremović, Šarlija, Diallo – Kalik (od 46. Žaper), Krovinović (od 67. Pukštas) - Benrahou, Lauš (od 59. Sahiti), Trajkovsk (od 78. Odjidja-Ofoe) - Livaja. Trener: Mislav Karoglan

Žuti kartoni: Rodin, Žderić (Jadran LP), Pukštas, Diallo (Hajduk)

Crveni kartoni: -



Tagovi

Jadran PločeHajdukHrvatski nogometni kupRabuzinovo SunceMislav KaroglanLovre KalinićMarko Livaja

Ostale Vijesti