REUTERS/Luisa Gonzalez
REUTERS/Luisa Gonzalez

Plesali su samo jedno ljeto: James Rodriguez bježi iz Katara u bivši klub Slavena Bilića

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 30.04.22. | 10:10

Kolumbijac traži novu šansu u Europi

Plesali su samo ljeto – radni je naslov avanture Jamesa Rodrigueza i njegovog Al Rayyana s kojim se, po svemu sudeći, rastaje na koncu ove sezone. Kolumbijski španer nije zaigrao u katarskoj liig još od petog ožujka kada je prijavio ozljedu, no kolumbijski mediji navode kako je Rodriguezu dosadila egzotična avantura te bi se sada volio vratiti ozbiljnom nogometu.

A zastupnici su mu želju navodno i omogućili te će 30-godišnjak od iduće sezone preko glave navlačiti dres West Hama. Iz londonskog kluba, kao niti iz engleskih medija, ta informacija nije potvrđena, ali sigurno da Čekićari mogu zadovoljiti Jamesove financijske apetite. Samo, pitanje je može li James i dalje egzistirati u ozbiljnom nogometu, osobito u Premier ligi.

Samo za podsjetnik, Rodriguez je jednom već pokušao reanimirati svoju karijeru u Engleskoj, u redovima Evertona, ali na koncu nije uspio u svom naumu. Možda će mu se ipak više svidjeti londonsko od liverpulskog okruženja...

Inače, Kolumbijca je ranije želio angažirati i Al Nassr iz Saudijske Arabije, no njemu to više nije privlačno i želi si dati vjerojatno posljednju šansu za nogometom na najvišoj razini.

Rodriguez je osim za Al Rayya, i Everton u svojoj karijeri igrao i za Bayern, Real Madrid, Monaco... U Europu je stigao 2010. godine potpisavši za Porto.

Ove je sezone odigrao 14 utakmica u kojima je zabilježio zavidnu statsitiku. Zabio je pet pogodaka i dodao sedam asistencija.


Tagovi

James RodriguezWest HamAl Rayyan

Ostale Vijesti