Frank Hoermann/SVEN SIMON/DPA
Frank Hoermann/SVEN SIMON/DPA

Ples kuglica u Dohi: Izbjeći Francusku pod svaku cijenu, baš kao i - izvući domaćina

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 12:59

Danas u 18 sati počinje ždrijeb za Svjetsko prvenstvo gdje će Vatreni sazati svoje suparnike na završnom turniru 32 nacionalne momčadi u Kataru (21. studenoga - 18. prosinca)

Izbjeći Francusku “pod mus”, potom Srbiju te dobiti neke “jazavce” iz trećeg i četvrtog pota. I Katar iz onog prvog. To su želje Vatrenih uoči današnjeg plesa kuglica u Dohi nakon kojeg ćemo saznati itinerer reprezentacije Hrvatske na putu prema obrani finala iz Rusije.

Izbornik Zlatko Dalić ostao je u Dohi nakon što je otpustio svoje igrače. I naletio na susjede koje je brže bolje počastio izjavom:

“Ne bih htio Srbiju”.

Realno, ne bi je nitko htio u grupi, još manje u nokaut fazi. Ne toliko zbog kvalitete Piksijeve momčadi jer ako izbaciš Portugal onda je jasno da si vraški opasan, koliko zbog svega onoga što bi eventualan sraz sa susjedima nosio prije te utakmice. U slučaju da nas večeras kuglice u Dohi spoje, do SP-a ništa više ne bi bilo bitnije od sudara Hrvatske i Srbije. Slično je bilo i nedavno kada se pojavila opcija da bi se mogli susresti Dinamo i Crvena zvezda… I zato je dobro da se zaobilazimo koliko god možemo. Uostalom, čemu organizatorima stvarati dodatne probleme oko osiguranja te utakmice.

Hrvatska je u drugoj jakosnoj skupini što sugerira da ne možemo na Njemačku, Nizozemsku, Švicarsku, Dansku, Urugvaj i SAD. Svi ostali su opcije. Ona najbolja iz prvog šešira je Katar. Od ostalih koja bi donekle bila prihvatljiva je Engleska, Portugal, Argentina… Ne nužno tim redoslijedom. Svakako bi trebalo izbjeći Francusku, Španjolsku te Brazil.

Idealna skupina za Hrvatsku bila bi s domaćinima, Tunisom i pobjednikom razigravanja Novi Zeland –Kostarika. Najteža s Francuskom, Srbijom i Kamerunom, eventualno Ganom.

Domaćini su se potrudili da od izvlačenja naprave pravi mali spektakl. Direktan prijenos ide na HRT 2 s početkom u 18 sati po hrvatskom vremenu, prvo idu reprezentacije iz prvog pota, potom onog gdje je Hrvatska, trećeg pa posljednjeg. U skupni ne smije biti više od dvije repreyentacije iz Europe a trenutno je poznato 29 reprezentacija. Tri preostale traže se u dvobojima Škotska – Ukrajina, Novi Zeland – Kostarika i Peru protiv pobjednika dvoboja Australija – UAE. I svo troje biti će u četvrtom potu.

Prva jakosna skupina: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska i Portugal

Druga jakosna skupina: Meksiko, Nizozemska, Danska, Njemačka, Urugvaj, Švicarska, SAD i Hrvatska

Treća jakosna skupina: Senegal, Iran, Japan, Maroko, Poljska, Srbija, Južna Koreja i Tunis

Četvrta jakosna skupina: Kanada, Kamerun, Gana, Saudijska Arabija, Ekvador te pobjednici razigravanja: Peru - Australija ili UAE, Kostarika - Novi Zeland i Wales - Škotska ili Ukrajina


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.KatarKatar 2022Hrvatska nogometna reprezentacijaHNS

Ostale Vijesti