Denis Kapetanovic/PIXSELLr
Denis Kapetanovic/PIXSELLr

Plemići pokorili Grbavicu: Zrinjski nastavlja s pobjedama, pao je i Željezničar

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.04.22. | 21:51

Sergej Jakirović ne namjerava stati, premda je i matematički postao prvak.

Iako su Jakirovića nakon poraza Dinama od Hajduka vjerojatno povlačili za rukav kako bi preuzeo Plave, Sergej je i dalje u potpunosti fokusiran na svoj šampionski Zrinjski koji je nastavio svoju mini turneju po Sarajevu. Nakon pobjede protiv isotimenog prvoligaša sa Koševa, Plemići su se vratili u prijestolnicu i pokorili Željezničar.

Jakirovićev Zrinjski je i danas poslijepodne bio neumoljiv. S 2:1 pobjedom, ukupno 24. ove sezone, stigli su do nevjerojatnih 70 bodova na tablici. Koliko je Zrinjski dominantan, vidi se po samom hodogramu ovog susreta. Plemići su poveli iz prvog napada. Naravno, takacv početak utakmice često zna biti i opasan jer psihički opušta onog koji vodi, a motivira onog koji gubi, razlika u kvaliteti između momčadi iz Mostara i ostatka lige je jednostavno prevelika.

Do poluvremena je moglo biti 3:0 za goste, ali lopta nije htjela u gol. S druge strane, kada je i prijetio Željezničar, golove je spašavao Čondrić. Čini se da je ovaj vratar koji se vratio iz ruskog Rotora prošlog ljeta pravo pojačanje za Plemiće.

U drugom poluvremenu je nakon nekoliko promašaja do mreže stigao i Bilbija. To mu je 28 gol sezone, naravno, prvi je strijelac lige, i čini se da će tako i ostati. Do kraja utakmice je Sedad Subašić uz Čondrićevu pogrešku smanjio na konačnih 2:1.

Nakon utakmice, izjavu medijima je dao i trener koji je danas potvrdio kako momčad već sada razmišlja o europskim ispitima koji dolaze ovoga ljeta.

“Razmišljamo. Gledamo da se popravimo gdje još možemo, trebat će nam još širi roster. Sve zavisi i od izlaznih transfera. Što se tiče pretkola Lige prvaka, napravit ćemo sve da se što bolje prezentujemo. Zavisi i naravno koga ćemo izvući. Mi imamo dinamiku za to, nadam se da ćemo uspjeti napraviti iskorak".

O Dinamu se naravno nije razgovaralo, čini se da Plavi Jakiroviću u ovom trenu nisu u prvom planu.



Tagovi

ZrinjskiSergej JakirovićŽeljezničar

Ostale Vijesti