Facebook HŠK Zrinjski Mostar
Facebook HŠK Zrinjski Mostar

Plemići našli zamjenu za Čondrića: “Iz Grčke besplatno došao bivši vratar mladih hrvatskih reprezentacija rođen u Beču”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.02.23. | 21:55

Roditelji su mu podrijetlom su iz Širokog Brijega, a ove je sezone branio samo dvije utakmice

Prema podacima s Transfermarkta u subotu navečer, Marko Marić, vratar s austrijskim i hrvatskim državljanstvom, koji je dosad bio član Atromitosa, bez odštete je prešao u mostarski Zrinjski. Dakako, zamjena je za Josipa Čondrića, koji je prošli tjedan iznenada otišao u kazahstanskog prvaka Astanu.

Potvrdio je dolazak novog čuvara mreže i prvak Bosne i Hercegovine na svojoj službenoj Facebook stranici:

“Novi igrač HŠK Zrinjski Mostar je Marko Marić, 27-godišnji vratar koji je danas potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, a koji u redove aktualnog prvaka stiže nakon angažmana u Grčkoj (Atromitos FC).

Marić je rođen u Beču, gdje je i počeo profesionalnu karijeru u dresu SK Rapid te je kao igrač ovog kluba branio za mlade reprezentacije Hrvatske.

Kao 19-godišnjak karijeru je nastavio u Bundesligi potpisavši višegodišnji ugovor za TSG 1899 Hoffenheim, a kao igrač njemačkog kluba iskustvo je skupljao braneći za poljski KS Lechia Gdansk, njemački Hannover 96 i norveški Lillestrøm SK, nakon čega je dvije godine proveo u američkom MLS-u u dresu Houston Dynamo FC”.

Marićevi roditelji podrijetlom su iz Širokog Brijega, ugovor s Grcima isticao mu je ovog ljeta, no pronađen je zajednički jezik svih zainteresiranih strana. Ove sezone samo je dvaput branio u prvenstvu Grčke, no sad kao Plemić mogao bi odmah vatru. (rv)



Tagovi

Marko MarićZrinjskiJosip ČondrićBiH Premijer liga

Ostale Vijesti