REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Plavokrilaš: Bivši igrač Rijeke ima novi klub, ostaje u Južnoj Koreji

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.01.23. | 12:18

Za klub s Kvarnera upisao je 87 nastupa, 17 pogodaka i 13 asistencija, osvojio dva Rabuzinova Sunca, a najviše se pamte njegovi golovi Dinamu i Milanu

Prije nešto manje od tri godine Maxwell Acosty napustio je Rijeku i za 500 tisuća eura prešao u Južnokorejski Anyang. Ganac s talijanskim papirima je na Kvarneru ostavio lijep trag, osvojio je dva Rabuzinova Sunca, došao nadomak 100 nastupa za Bijele, a najviše od svega ostali su upamćeni njegovi golovi na San Siru (2:3) te Maksimiru (1:0) kad je protiv Dinama osigurao minimalno slavlje sjajnim udarcem s oko 20-ak metara.

Acosty je Rijeci proveo tri i pol godine. Stigao je u ljeto 2017. godine nakon što je osvojena povijesni naslov prvaka, a s vremenom je postao i pravi miljenik navijača te njegov odlazak mnogi navijači nisu pozdravili. U dresu Anyanga skupio je 73 nastupa, 20 pogodaka i 13 asistencija, a nakon što mu istekne ugovorna obveza (veljača 2023.), priključit će se Suwon Samsung Bluewingsima s kojim je danas i službeno potpisao ugovor. Riječ je o klubu za kojeg su igrala trojica hrvatskih nogometaša, s tim da je daleko najveći trag od njih ostavio Mato Neretljak.

Prošlu sezonu Suwon je okončao na skromnom 11. mjestu što je značilo da će ostanak u ligi morati potražiti preko dodatnih kvalifikacija. Njihov protivnik bio je Anyang, a kvalitete Maxwella Acostyja u njegovom su novom klubu upoznali još tada. Prva utakmica završila je bez pogodaka, da bi onda na svojem terenu Suwon, pred oko 12 tisuća gledatelja, slavio rezultatom 2:1, a pogodak odluke postigao je Hyeon-gyu u 120. minuti utakmice. Domaćin je poveo u 17. preko Byong-juna, dok je za Anyang precizan bio baš Acosty.

Budući da drugu godinu zaredom Anyang nije uspio proći u kvalifikacijama za K1 ligu, Acosty je odlučio promijeniti sredinu te prihvatiti poziv Suwona. S novim klubom ganski napadač je potpisao dvogodišnji ugovor. (I.A.S.)



Tagovi

Maxwell AcostyJužna KorejaSuwon Samsung Bluewings

Ostale Vijesti